جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 45820
بازديد امروز: 37779
ميانگين بازدید: 38838
بازديد کل: 146,852,718
هدف‌گذاری صادرات ۶ میلیارد دلاری خدمات فنی و مهندسی/ رشد ۵۰۰ درصدی تجارت با آفریقای جنوبی (دوشنبه 1401/01/29)

ایرنا:
معاون وزیر صمت و رییس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: مطابق برنامه‌ریزی‌ها و توافق‌های انجام شده با کشورهای هدف، دستیابی به رقم ۶ میلیارد دلار صادرات در بخش خدمات فنی و مهندسی در سال جاری قابل تحقق است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علیرضا پیمان‌پاک» امروز (دوشنبه) در نشست خبری با اشاره به رشد تجاری در سال گذشته، افزود: در سال ۱۴۰۰ به صادرات ۴۸ میلیارد دلاری دست یافتیم که با احتساب واردات ۵۳ میلیارد دلاری، جمع تجارت کشور به به ۱۰۳ میلیارد دلار رسید.

رییس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه پارسال در زمینه محصولات پتروشیمی، صنعت و صنایع غذایی رشد خوبی را تجربه کردیم، خاطرنشان‌کرد: بازارهای جدید صادراتی و کشورهای همسایه به عنوان مقاصد تجاری مد نظر قرار گرفتند و افزایش صادرات اتفاق افتاد، به عنوان مثال در عمان ۶۵ درصد، ترکیه ۱۴۰ درصد، اندونزی ۷۰ درصد، آفریقای جنوبی ۵۰۰ درصد و غنا ۱۵۰ درصد رشد به دست آمد.

صادرات ۲.۳ میلیارد دلاری خدمات فنی و مهندسی در سال ۱۴۰۰

معاون وزیر صمت با اشاره به صادرات ۴۸۰ میلیون دلاری خدمات و فنی مهندسی در سال ۹۹، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ در این بخش رشد خوبی داشتیم و به رقم ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار دست یافتیم که در سال جاری نیز به واسطه قراردادهای جدیدرشد خوبی را در این بخش پیش بینی می کنیم.

وی با بیان اینکه خدماتی مانند آی. تی، پلتفرم‌ها، اپلیکیشن و صنایع خلاق مورد توجه قرار گرفته است، بیان‌داشت: حدود ۲۰ میلیارد دلار برای صادرات خدمات فنی و مهندسی هدف‌گذاری شده است که با منابع صندوق توسعه ملی و همراهی سایر دستگاه‌ها می توانیم امسال تا ۶ میلیارد دلار صادرات در این بخش داشته باشیم، همچنین مطابق برنامه‌ریزی‌ها برای بازار عراق می‌توان تا ۱۰ میلیارد دلار هدف‌گذاری کرد.

پیمان‌پاک خاطرنشان کرد: مساله مهم دیگر در تجارت خارجی کریدورهای شمال- جنوب و شرق به غرب بود که مورد توجه قرار گرفته است و وزارت امور خارجه و وزارت راه و شهرسازی همکاری لازم را در این زمینه انجام داده اند که با توجه به رشد ۲.۵ برابری ترانزیت در سال ۱۴۰۰، امکان دستیابی به اهداف بزرگتر وجود دارد.

رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران تاکید کرد: برنامه ریزی هایی برای مانع زدایی های تجاری انجام شده است که شامل تغییر در روند برگشت ارز صادراتی، تسهیلات گمرکی، حمایت ها در خارج از کشور، تسهیل روادید، ایجاد پشتیبانی و امضای موافقت‌نامه می شود.

وی افزود: مشکلاتی همچنان وجود دارد و برخی از دستگاه ها هنوز در مسیر گشایش تجارت خارجی قرار نگرفته اند، زیرا این مسیر را درست نمی دانند و آن را نقد می کنند که در این زمینه به دنبال جلب حمایت هستیم.

پیمان‌پاک با تاکید بر اینکه فرصت های جدی پیش روی ایران است، تصریح‌کرد: افزایش ارزش افزوده کالاها از برنامه های تجاری کشور است که نیاز به زمان دارد، اما در طولانی مدت می‌تواند صادرات را از خام فروشی به تولیدات بیشتر سوق دهد تا سود صعودی در تجارت به دست بیاوریم.

موافقت‌نامه های تجاری با جمهوری آذربایجان و اوراسیا در دستور کار است

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین اظهار داشت: با کمک وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تامین منابع غذایی مانند روغن، گندم و جو توافقات خوبی با روسیه انجام شد.

وی با بیان اینکه توافقاتی نیز برای تسریع در تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای امضا تا پیش از پایان سال ۲۰۲۲ انجام شده است، گفت: بهترین مسیر برای صادرات به روسیه مسیر دریایی است، در نتیجه در سفر اخیر به این کشور در خصوص تجهیز اولیه ناوگان حمل و نقل توافقات خوبی شد تا از ظرفیت‌های خالی بنادر ایران بهره مند شویم.

پیمان‌پاک با بیان اینکه فرصت های خوبی برای احیای صنایع کشورمان در بخش های ریلی، صنعت خودرو و معدنی با روسیه فراهم شده است، خاطرنشان‌کرد: مقرر شد تا در حوزه هایی مانند دارو که ایران در وضعیت خوبی قرار دارد از طریق انتقال دانش فنی، مبادلاتی شکل بگیرد.

وی افزود: همچنین در خصوص توافق چند جانبه ایران با روسیه، بلاروس و کشورهای سی. آی. اس برای احیا کریدور شمال به جنوب که یک پتانسیل بسیار بالا برای درآمد چند میلیارد دلاری در بحث تکمیل کریدورها وجود دارد، توافقاتی انجام شده است.

به گفته رییس‌کل سازمان توسعه تجارت، به ‌زودی توافقنامه تجارت ترجیحی بین ایران و جمهوری آذربایجان نیز امضا می‌شود.

تولید صادراتی، اولویت تجاری

پیمان پاک با اشاره به اینکه تاکنون مازاد کالای تولیدی صادر می شده است، تصریح‌کرد: این نوع صادرات مشکلات بسیاری را به وجود می آورد زیرا با کمبود کالا در کشور، ارسال آن محصول ممنوع می شد و برای تجارت مانع ایجاد می کرد؛ به همین دلیل باید تولید صادراتی در دستور کار قرار بگیرد.

وی افزود: تولید صادراتی به این معنا است که با تغییر رویکرد کالاهایی را برای صادرات انتخاب کنیم که تقاضای اندکی در داخل اما مصرف کننده عظیمی در کشورهای هدف دارد تا در مشکلی در تنظیم بازار داخلی ایجاد نکند.

این مقام مسوول در خصوص افزایش عوارض صادراتی برخی محصولات صنعتی و معدنی نیز گفت: با توجه به نیاز داخلی و قول دولت مبنی بر حذف ممنوعیت های صادراتی، برای کنترل بازار این محصولات و کاهش خام فروشی اقدام به افزایش عوارض گمرکی شده است.

وی تاکید کرد: این افزایش عوارض مانعی برای صادرات ایجاد نمی کند بلکه بخشی از سود تجاری را کاهش می‌دهد تا خام فروشی از ایران کاهش یابد که البته این دستورالعمل سه ماهه است و بعد از تاریخ تعیین شده بازنگری خواهد شد.

لزوم استفاده از فرصت‌های جنگ روسیه و اوکراین برای توسعه بازارها

رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به فرصت فراهم شده برای افزایش تجارت با اتحادیه اقتصادی اوراسیا به دلیل جنگ روسیه و اوکراین، اظهار داشت: کشورهای طرف معامله با این دو کشور اکنون دچار مشکلاتی برای تامین کالاهای مورد نیاز خود هستند که ایران می تواند در این بازار سهم قابل توجهی را به دست آورد.

وی با اشاره به بازار گسترده حاشیه خلیج فارس، خاطرنشان‌کرد: از این طریق می‌توانیم بازار خود را در قاره آفریقا که مانند یک گنج بکر است،توسعه دهیم که در حال حاضر سهم ناچیزی از آن را به دست آورده ایم.

پیمان‌پاک با بیان اینکه سیاست دولت استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای توسعه روابط تجاری است، گفت: در ماه های اخیر در همه جلسات و حوزه ها نماینگان بخش خصوصی حضور داشته‌اند.

وی افزود: در بخش هایی از تجارت که موفق عمل کردیم به دلیل استفاده مناسب از راهکارهای ارائه شده بخش خصوصی بوده است و در سال جدید این روند را نظام‌بخش خواهیم کرد.

معاون وزیر صمت تاکید کرد: در ماه های گذشته توانستیم تجربه خوبی برای همکاری با بخش خصوصی به دست بیاوریم و با واگذاری بخشی از فعالیت ها به اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان برنامه ریزی های مناسبی انجام شد و پیشرفت چشمگیری به دست آمد.

وی افزود: از سوی دیگر همکاری با اتاق بازرگانی مشترک ایران و قطر نیز فواید بسیار مهمی را به همراه داشت، زیرا بخشی از پیگیری های لازم میان دو کشور از طریق این اتاق انجام شد؛ به همین دلیل هماهنگی با اتاق های بازرگانی دیگر را نیز در دستور کار قرار داده ایم.

صادرات محصولات دانش بنیان نیاز به زمان دارد

رییس کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به صادرات حوزه دانش بنیان ها، گفت: تاکنون اقدام به صادرات ربات جراح کرده ایم که یک نماد از دستیابی ایران به عمق فناوری بود و نشان می داد که کشور می تواند نقش جدی در این حوزه بر عهده بگیرد.

وی با بیان اینکه توسعه در این بخش نیاز به زمان دارد، خاطرنشان‌کرد: حمایت از دانش‌بنیان‌ها در دستور کار سازمان توسعه تجارت قرار دارد، اما برای آن زمان بیشتری نیاز داریم تا ضمانت های لازم ایجاد و منجر به توسعه فعالیت ها شود.

این مقام مسوول تاکید کرد: با توجه به سختی های موجود، هدف امسال حفظ روند افزایشی به وجود آمده و پایداری حضور در بازارهای هدف است تا تبدیل به تامین کننده دسته اول کشورها شویم.

وی افزود: از سوی دیگر با توجه به موقعیت جغرافیایی ژئوپلیتیک کشور، در حال برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت ورود موقت و ترانزیت کشور هستیم تا بتوانیم از سود این بخش نیز بهره لازم را ببریم.

سفر روسیه برای توسعه روابط اقتصادی موثر بود

پیمان پاک با اشاره به سفر اخیر مسوولان سازمان توسعه تجارت همراه با ۷۰ نماینده بخش خصوصی به روسیه، اظهار داشت: نشست های خوبی برای تسریع در توسعه روابط تجاری برگزار شد، ظرفیت های دو کشور شناسایی و مورد کارشناسی قرار گرفت و قراردادهایی نیز منعقد شد تا در حوزه های مختلف تامین کنندگان و تجار مبادلات خود را با یکدیگر آغاز کنند.

وی افزود: همچنین زیرساخت های لازم برای این توسعه فراهم نیست به همین دلیل توافقاتی انجام شد تا به بهترین شکل بتوانیم از حمل و نقل دریایی خزر با استفاده از ظرفیت های دو کشور بهره مند شویم.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.