جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 45818
بازديد امروز: 4836
ميانگين بازدید: 38838
بازديد کل: 146,819,775
تولید ۵۰ میلیون اصله نهال خارج از نظارت‌های بهداشتی سازمان حفظ نباتات (سه شنبه 1401/03/17)

ایسنا:
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: ۱۰۰میلیون اصله نهال در کشور تولید می‌شود که از این تعداد ۵۰ میلیون اصله نهال خارج از شبکه و نظارت بهداشتی سازمان است و می‌تواند سلامت محصولات را به خطر بیاندازند. به همین دلیل سامانه‌ای به نام نهالستان طراحی شده که نهال‌ها و سلامت آنها را مورد رصد و پایش قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، شاهپور علایی مقدم در همایشی که به مناسبت روز جهانی سلامت غذا برگزار شد، گفت: در بحث امنیت غذایی یکی از مولفه‌های بسیار مهم حفظ محصول از آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز است.

وی ادامه داد: بخش کشاورزی با ریسک‌های مختلفی همراه است یکی از این ریسک‌ها تولید و دیگری قیمت است. در بخش ریسک قیمت بایستی متخصصان این بخش و بازرگانان نظراتشان را ارائه کنند ولی در بخش تولید، ریسک شامل آفات بیماری‌ها و عوامل خسارت زا است که نیازمند ارائه نظرات کارشناسان این بخش است.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور اضافه کرد: تاکنون بیش از ۶۰۰ عوامل خسارت زای گیاهی شناسایی شده که سازمان حفظ نباتات وظیفه کنترل و پایش آنها را دارد.

به گفته وی ۴۰ درصد حفظ امنیت غذایی دنیا وابسته به سازمان حفظ نباتات کشورها است و اگر مبارزه با آفات و بیماری‌ها صورت نگیرد از جمعیت ۸ میلیاردی دنیا ۳.۲ میلیارد نفر با بحران غذا مواجه خواهند شد.

علایی مقدم با بیان اینکه ایران در مقایسه با کشورهای دیگر از سموم کمتری در بخش کشاورزی استفاده می‌کند، گفت: میزان سم مصرف شده در کشور ۲.۵ کیلو در هکتار بوده که از میانگین جهانی حدود ۴۰۰ گرم کمتر است. متوسط استفاده سم در دنیا ۳ کیلوگرم است.

وی در ادامه گفت: یکی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد و بحث میانگین عدم انطباق را بالا می برد سواد و سطح دانش و مهارت بهره‌برداران است. ۷۰ درصد تاثیرگذاری آفت‌کش‌ها وابسته به نحوه مصرف آنها است. اگر کشاورز نحوه استفاده از سموم و آفت کش‌ها را نداند عدم انطباق ایجاد می‌شود و تکرار آن عدم انطباق را بالا می برد.

شاهپور علایی مقدم در ادامه به آمار واردات و صادرات اشاره کرد و گفت: ۲۷.۵ میلیون تن واردات محصولات کشاورزی، ۵.۴ میلیون تن صادرات و ۱.۸ میلیون تن ترانزیت محصولات کشاورزی درسال داریم. نیروی انسانی مورد نیاز در پست های قرنطینه کشور ۴۳۹ نفر است این در حالیست که تعداد نیروی انسانی موجود در حال حاضر ۲۲۳ نفر است.

وی عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم در تامین نیروی انسانی در پست های قرنطینه و تقویت مرزها اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی همچنین از رونمایی سامانه پایش و مانیتورینگ نهال‌ها نیز خبر داد و گفت : ۱۰۰ میلیون اصله نهال در کشور تولید می شود که از این تعداد ۵۰ میلیون اصله نهال خارج از شبکه و نظارت بهداشتی سازمان وجود دارد و می تواند سلامت محصولات را به خطر بیاندازند به همین دلیل سامانه ای طراحی شده که نهال‌ها و سلامت آنها را رصد و پایش کند.

وی با اشاره به اینکه باید مراقبت کنیم تا محصولات کشاورزی‌مان برگشت نخورده و امنیت غذایی کشور خدشه دار نشود، گفت: اگر می‌خواهیم سازمان حفظ نباتات کشور سلامت محور باشد باید نیروی انسانی در این سازمان را تقویت کنیم.

وی همچنین به بودجه سازمان نیز اشاره کرد و گفت: کل بودجه سازمان در سال ۱۴۰۰، ۳۰ میلیارد تومان در بخش نیروی انسانی و ۵۱ میلیارد تومان در بخش تملک دارایی بود. این بودجه برای سازمان کافی نیست و باید در راستای تامین کافی  اقدامات لازم انجام شود.

شاهپور علایی همچنین به اصلاح و بازنگری قانون حفظ نباتات، اصلاح تشکیلات و ساختار سازمانی، صدور مجوز استخدامی، اختصاص بودجه و تامین اعتبارات لازم جهت تقویت ساختار سازمانی و فیزیکی قرنطینه ای کشور نیز اشاره کرد.

به گزارش ایسنا در این همایش از دو سامانه سماک و نهالستان نیز رونمایی شد. سامانه سماک یا سامانه مجوزهای الکترونیکی وزارت جهاد کشاورزی سامانه‌ای است که محصولات را از تولید تا صادرات رصد می کنند و بنابر اعلام رئیس سازمان حفظ نباتات ۴۷۲ گلخانه دار و تولید کننده نیز در نوبت ثبت نام در این سامانه هستند. همچنین سامانه نهالستان نیز به بررسی تولید نهال و بسترهای تولید و مجوزهای سلامت می پردازد.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.