ارسال قطار مترو از تهران به قم تا یک ماه آینده/ قطار اعزامی بیمه می شود
(دوشنبه 1401/03/30)
اقتصاد ایران:
تا یک ماه آینده یک رام قطار 3 واگنه به قم ارسال می شود. این قطار بیمه می شود تا با ساز و کار خوبی منتقل شود. مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه می گوید: این قطار برای تست سرد و گرم اعزام می شود.
گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، قرار است یک رام قطار از تهران به قم ارسال شود. بر اساس اساسنامه شرکت بهره برداری مترو تهران این شرکت می تواند برای ارائه خدمات فنی و مهندسی به کمک شهرهای دیگر برود که می تواند جذب درآمد هم برای این شرکت داشته باشد.
متروی تهران برای قم یک رام قطار سه واگنه درنظر گرفته که برای تست گرم وسرد در اختیار این شهر قرار می گیرد.البته به گفته مسوولان شهری این رام قطار قرض است و دوباره به مترو بازمی گردد
شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه بر اساس اساسنامه وقواعد حقوقی وارد مذاکره با استانداری و شهرداری قم شد و قرار است بزودی این اعزام صورت گیرد.
کارهای هماهنگی برای اعزام قطار به قم انجام شده است
مهدی شایسته اصل مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه در این باره به خبرنگار فارس گفت: کارهای هماهنگی برای اعزام قطار به قم انجام شده و کارهای مجوز صورت گرفته است.
وی ادامه داد: البته قرار است که قم 50 دستگاه واگن برای توسعه مترو تهیه کند و البته این واگن ها از تهران خریداری می شود در نتیجه قرار است یک قرارداد سه جانبه ای بسته شود چرا که این قطارها در آینده نیاز به تعمیر و نگهداری دارد و تهران آماده همکاری در این زمینه است.
این مقام مسوول در خصوص ارسال قطار به قم گفت: باید در این زمینه بحث های هماهنگی با شرکت بیمه ای انجام شود و قطار بیمه شود تابا ساز و کاری امن منتقل شود.
شایسته گفت: این قطار برای تست سرد و گرم اعزام می شود و باید با اصول ایمنی رعایت شود.کارها در حال انجام است و در ماه آینده اعزام انجام می شود.
مهم ترین اولویت ها در سال ۱۴۰۱ توجه جدی به نگهداشت و تعمیرات در بخش مترو و اتوبوسرانی، تامین کسری ناوگان است.
حمل و نقل عمومی را باید سامان دهیم/شهروندان در سال ۱۴۰۱ آغاز تحول را شاهد خواهند بود
جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل ونقل ترافیک شورای شهر تهران در این باره می گوید: گامهای اساسی برای حل مشکلات مردم در شهر برداشته چرا که شهروندان ما شایسته بهترین خدمات هستند.
وی ادامه داد: مشکلات متعدد در حوزه حمل و نقل عمومی، معابر شهری، مسئله آلودگی هوا و محیط زیست وجود دارد و این مسائل، موضوعاتی هستند که همه با آنها دست به گریبان شدهاند و سعی کردیم در بودجهبندی ۱۴۰۱ به حل این موضوعات توجه ویژهای داشته باشیم.
تشکری هاشمی تاکید کرد: حمل و نقل عمومی را باید سامان دهیم و این اطمینان را به شهروندان میدهم که در یک همراهی و همکاری خوب با دولت، شهرداری و شورای شهر زیرساختهای شهری همچون مترو، اتوبوس و تاکسی بهبود مییابد و شهروندان در سال ۱۴۰۱ آغاز تحول در این حوزهها را مشاهده خواهند کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به حوزه کاری قبلی من یعنی ترافیک، اگر روی موضوع رفتارهای رانندگی و بهبود هنجارهای ترافیکی بیشتر کار می کردیم و همینطور با پدیده آلودگی هوا پر توان تر کار می کردیم شاید نظم، ایمنی عبور و مرور و سلامت مردم محسوس تر می بود.
تشکری هاشمی ادامه داد: با توجه به مسئولیت بنده در کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران، مهم ترین اولویت ها در سال ۱۴۰۱ توجه جدی به نگهداشت و تعمیرات در بخش مترو و اتوبوسرانی، تامین کسری ناوگان خصوصا از طریق منابع دولتی و سرمایه گذاری بخش غیر دولتی، توسعه حمل و نقل پاک و پیگیری اتمام پروژه های نیمه تمام و اولویت دار در بخش عمرانی است.
زمانی که مدیران دوره چهارم شهری، شهر را تحویل دادند ۶۰۰۰ اتوبوس فعال در شهر وجود داشت؛ اما اکنون تنها ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس فعال وجود دارد و در دوره قبل عقب ماندگی های جدی در این بخش ایجاد شده است.
تنها ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس فعال داریم
مهدی، چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این باره می گوید: متاسفانه دولتها سهم خود را از سالهای گذشته در حوزه حمل و نقل عمومی پرداخت نکردهاند امیدواریم در این دوره به موضوع حمل و نقل عمومی توجه ویژه شود تا خدمتگزاری خوبی به مردم تهران داشته باشیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: متأسفانه در هیچ زمانی از سال ۸۲ دولت سهم خود را برای مترو و اتوبوس به طور کامل پرداخت نکرده است و همواره در این زمینه با کمبود مواجه بودیم.
چمران تاکید کرد: زمانی که ما تهران را در دوره چهارم شورای شهر تحویل دادیم، ۶۰۰۰ اتوبوس فعال داشتیم؛ اما اکنون اعلام می کنند که تنها ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس فعال داریم که این نیازمند تلاش بیشتر است که به شرایط ۴ سال پیش برسیم و راه طولانی و بسیار مشکلی با توجه به شرایط اقتصادی در پیش داریم.
با توجه به عقبماندگی جدی که در زیرساختهای مختلف حمل و نقل عمومی در دور قبل اتفاق افتاده لازم است سرعت و هماهنگی ویژهای در کارهای مربوطه ایجاد شود.
مجتبی شفیعی معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران در این باره می گوید:موضوع از این قرار است که برنامههای کلان توسعه حمل و نقل عمومی و حمل و نقل پاک، موضوعات فرابخشی هستند و مشارکت سایر دستگاههای اجرایی کشور در اجرا را میطلبند.
وی ادامه داد: با توجه به عقبماندگی جدی که در زیرساختهای مختلف حمل و نقل عمومی اتفاق افتاده لازم است سرعت و هماهنگی ویژهای در کارهای مربوط به این موضوعات داشته باشیم چراکه با این روال عادی اداری و غیره کار معمولا با آن سرعتی که به دنبال آن هستیم و اقدامات تحولی که مد نظر داریم، اتفاق نمیافتد.
بر اساس این گزارش، قرارگاه حمل ونقل عمومی در تهران راه اندازی شده است و موضوع حمل و نقل در اولویت اصلی مدیران شهری قرار دارد و البته اقداماتی هم در این زمینه صورت گرفته است اما به دلیل عقب ماندگی ها در دوره قبلی مدیریت شهری کار کمی سخت شده است اما مدیران در این دوره برنامه های خوبی برای حمل ونقل در نظر گرفته اند.