جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 45818
بازديد امروز: 36656
ميانگين بازدید: 38711
بازديد کل: 146,812,397
حذف امضای طلایی وزیر صمت برای واردات/معرفی ۱۱۰ گره برای توسعه دانش‌بنیانی (دوشنبه 1401/03/30)

ایسنا:
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در قانون جهش دانش‌بنیان کلیه موانع بانکی، بیمه‌ای و گمرکی حل شده است، گفت: در این قانون امضای طلایی وزیر برای واردات نیز حذف شده است.

به گزارش ایسنا علیرضا منادی سفیدان در دومین سمپوزیوم بین‌المللی و چهارمین سمپوزیوم ملی کریسپر (ویرایش ژن) جمهوری اسلامی ایران که در پژوهشگاه مل مهندسی ژنتیک و زیست فناوری برگزار شد، با بیان اینکه ایران در حوزه دانشی جایگاه خوبی را کسب کرده است، افزود: ما در حال حاضر کشور جهان سومی به شمار نمی‌رویم، نمونه آن وجود پژوهشگاه ملی زیست فناوری و حضور دانشمندان بزرگ در کشور است.

وی با تاکید بر اینکه زنجیره تامین در دنیا به شکل یکپارچه شده است، اظهار کرد: بر این اساس دیگر رقابت‌ها سطحی نیست، بلکه این زنجیره‌های تامین هستند که در سطح جهانی با یکدیگر رقابت می کنند.

منادی با بیان اینکه بخشی از این زنجیره یکپارچه در راستای تامین امنیت غذایی و ایمنی غذایی فعال هستند، ادامه داد: در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری این اقدام در حال انجام است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، امنیت غذایی را موضوع مهمی دانست و یادآور شد: زمانی گفته می‌شد کشاورزی به دلیل مواجهه کشور با  خشکسالی به نفع کشور نیست و باید آن را تعطیل کرد و تمام نیاز کشور در این حوزه را وارد کرد، اما رهبر فرزانه انقلاب در سخنرانی خود اعلام کردند که کشاورزی باید در کشور رونق یابد، ولو آنکه با هزینه بالا همراه باشد.

وی به تجربه کشور در این زمینه در دوران کرونا اشاره کرد و یادآور شد: در آن دوران هشت کشتی گندم از روسیه خریداری و پول آن نیز پرداخت شد، ولی بعد از ارسال دو کشتی مابقی آن به ایران تحویل داده نشد و اعلام کردند کشورشان در شرایط کرونا است و نیاز به گندم دارند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: روس‌ها زمانی واردکننده گندم بودند، ولی اکنون ۱۱۹ تن صادرات دارند؛ تحریم‌ها برای کشورها آورده داشته هر چند که هزینه‌هایی نیز دارد.

منادی، دانشمندان را بخشی از زنجیره تامین یکپارچه توصیف کرد و گفت: اگر دلنشمندان نباشند، این زنجیره دچار مشکل می‌شود. پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری نیز بخشی از زنجیره تامین است.

وی با اشاره به نفوذ فناوری کریسپر در حوزه‌های کشاورزی و دارویی، خاطر نشان کرد: کشورهای همسایه نیز با استفاده از این روش در حوزه تراریخته فعالیت می‌کنند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که قانون دانش‌بنیان در سال ۸۹ تصویب شد، گفت: پیش از این قانون، دولتی‌ها حق تاسیس شرکت نداشتند، ولی پس از تصویب این قانون اساتید دانشگاه توانستد شرکت راه‌اندازی کنند که این امر حلقه گمشده بین دانشگاه و صنعت را ایجاد کرد.

وی تاکید کرد: به برکت وجود این قانون بیش از ۶ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور ایجاد شد که درآمد این شرکت‌ها در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بوده و پیش بینی می‌شود در سال جاری به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برسد.

منادی به قانون ۲۰ ماده‌ای جهش تولید که به تازگی تصویب شده است، اشاره کرد و ادامه داد: از سوی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری ۱۱۰ گره برای توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیانی اعلام شد و این قانون می‌تواند تمام مشکلات دانش‌بنیان‌ها در حوزه‌های بانکی، بورسی، مالیات، بیمه‌ای و گمرکی را حل می کند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، اظهار  کرد: در قانون جهش تولید بند "ق" که بر اساس آن هر کالایی با امضای وزیر صمت وارد می‌شد، حذف شده و بر این اساس امضای طلایی از وزارت صنعت، معدن و تجارت گرفته شده است.

به گفته وی، علاوه بر آن در قانون جدید تاکید شده در صورتی که یک شرکت دانش‌بنیان محصولی را تولید کند، واردات آن ممنوع می‌شود و افرادی که این محصولات را وارد می‌کنند، باید تعرفه پرداخت کنند. این تعرفه به صندوق‌های تسهیلاتی مانند صندوق شکوفایی و نوآوری واریز می‌شود.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه هیچ قانونی با نوآوری مطابقت ندارد و نوآوری خودش یک قانون به شمار می‌رود، گفت: وضعیت کشور در حال حاضر بدین صورت است که همه باید تلاش کنیم و تاکنون نیز پیشرفت‌هایی داشته‌ایم، به گونه‌ای که به گفته یکی از نشریات غربی ایران در طی ۳۰ سال اخیر به اندازه ۳۰۰ سال پیشرفت داشته است.

وی تاکید کرد: کشور در حوزه زیست‌فناوری از مالزی و تایوان جلوتر است، ضمن آنکه ایران یکی از غیربدهکارترین کشورهای دنیاست، گرچه بدون ارتباط با دنیا نمی‌توان پیش رفت.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.