فناوری ساخت فونداسیون پیچی بومی سازی شد
(شنبه 1401/04/04)
ایرنا:
یک شرکت دانش بنیان در کارخانه نوآری آزادی موفق به تولید یک نوع فونداسیون پیچی از جنس فلز شده که است یک فناوری ساده، دوستدار طبیعت، مقرون به صرفه، سریع و جایگزینی مناسب برای فونداسیون های بتنی است.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، شرکت «فونداسیون پیچی پای» از دو سال پیش با واردات این فناوری به کشور به فعالیت پرداخت. فونداسیون پیچی پای برای اجرای سازه های مختلف طراحی، تولید و قابل اجراست. این فونداسیون از یک شفت لوله ای با یک یا چند صفحه مارپیچ فلزی تشکیل شده است که نیروی کششی یا فشاری حاصل از سازه را از طریق شفت و صفحات مارپیچ به زمین منتقل می کند.
بهنام بیدار مدیرعامل این شرکت گفت: این فناوری در دنیا به نام Helical pile مطرح است و کشورهایی مانند آمریکا و آلمان دستورالعمل ها و آیین نامه های خاصی برای این نوع فونداسیون دارند و سال ها است در این زمینه فعالیت می کنند.
وی افزود: این فونداسیون به شکل پیچی و تشکیل شده از فولاد و با روکش گالوانیزه است و کاربری های مختلفی در حوزه های ساختمان، ویلاسازی، گلخانه ها و هم چنین در ساخت لوازم تولید انرژی مانند پنل های خورشیدی، دکل های انتقال برق دارد.
به گزارش روابطعمومی پارک فناوری پردیس، مدیرعامل شرکت پای از عرضه تجاری سه محصول برای ۱۲ کاربری مختلف خبر داد و افزود: این محصولات در ساخت و سازها و هر نوع سازه ای که نیاز به فونداسیون دارد، استفاده می شود.
بیدار درباره حضور این شرکت دانش بنیان در کارخانه نوآوری آزادی گفت: استفاده از منابع مالی ارائه شده در کارخانه از یک سو و کارگاه های موجود در کارخانه از سویی دیگر در رشد و تقویت این استارتاپ نقش موثری داشته است. هم چنین متخصصان کارخانه نوآوری آزادی در رشد و راهنمایی این شرکت نقش داشته اند.
وی با تأکید بر اهمیت بومی سازی این فناوری و مقرون به صرفه بودن آن در مقایسه با نمونه های مشابه گفت: دستگاه های اجرایی به عنوان مهمترین بازار مصرف این نوع فونداسیون باید با به روز آوری مقررات و دستورالعمل های خود راه را برای حمایت از شرکت های دانش بنیان هموار سازند تا ضمن حمایت از این شرکت ها، از خروج ارز نیز جلوگیری شود.