جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 45818
بازديد امروز: 31675
ميانگين بازدید: 38711
بازديد کل: 146,807,416
رشد 15 درصدی تجارت با عراق در دولت سیزدهم (سه شنبه 1401/04/07)

خبرگزاری فارس:
سخنگوی دولت گفت: از آغاز به کار دولت سیزدهم تا پایان خرداد ، بیش از 25میلیون و 933هزار تن کالا به ارزش هشت میلیارد و638میلیون دلار بین ایران و عراق تبادل شد که نسبت به مدت مشابه 15درصد رشد داشته است.

به گزارش خبرگزاری فارس، سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک همزمان با سفر نخست وزیر عراق به تهران ، اظهار داشت: از آغاز به کار و استقرار دولت سیزدهم از ابتدای شهریور سال قبل تا پایان خرداد ماه 1401بیش از 25میلیون و 933هزار تن کالا در مدت 10ماه به ارزش هشت میلیارد و 638میلیون دلار بین ایران و عراق تبادل شد که با افزایش 15درصدی تجارت غیر نفتی، بین دو کشور همراه بوده است.

وی افزود : از این میزان 23میلیون و 516هزار تن ، سهم صادرات کشورمان به عراق به ارزش هفت میلیارد و 577میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه  رشد سه درصدی داشته است.

لطیفی در مورد میزان واردات از عراق در 10 ماهه گذشته گفت: در این مدت دو میلیون و 418هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 62میلیون دلار از عراق به کشورمان وارد شده است که با رشد 512درصدی همراه بوده است.

سخنگوی گمرک تاکید کرد: اشتراکات فراوان تاریخی، فرهنگی و مذهبی بین دوملت ایران و عراق و توسعه مناسبات سیاسی و اقتصادی دو کشور  باعث شده است تا صادرات غیر نفتی  ما از 145میلیون دلار در سال 1380 به 9 میلیارد دلار در سال 98 برسد و مجددا در سال گذشته  با رکورد وزنی  نزدیک به 30میلیون تن کالا، به  هشت میلیارد و 916میلیون دلار رسیده است و هم ا ه در سال‌های اخیر، کشور عراق به عنوان دومین مقصد صادراتی کالاهای ایرانی در کل کشورهای دنیا و اولین مقصد در بین همسایگان ایران بدل شود.

وی افزود :صادرات ما در سال 80 تقریبا  145میلیون دلار بود و در سال 84 با اولین جهش  به یک میلیارد و 224میلیون دلار رسید  و در سال‌های بعد با شیبی مناسب تا دو میلیارد و 762میلیون دلار  رسیده است، جهش دوم صادرات ایران به عراق به  سال 88 بر می‌گردد و  صادرات  چهار میلیارد و 560میلیون دلاری رخ داده است.

لطیفی در ادامه گفت: سومین جهش صادرات به عراق ،ضمن حفظ مسیر رشد، در سال 91بود که صادرات کشورمان در این سال به 6میلیارد و 337میلیون دلار رسید و جهش آخر نیز در سال 97 با هشت میلیارد و 990میلیون دلار بوده است که همچنان در این محور، صادرات غیرنفتی در حال انجام است.

سخنگوی گمرک در خصوص واردات از عراق گفت: رکورد  واردات کشورمان از عراق در کل تاریخ روابط تجاری ایران با این کشور به سال گذشته بر می گردد که دو میلیون و 702هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 197میلیون دلار از این کشور خریداری شده است که عمده آن کالای اساسی مورد نیاز کشور بوده است.

سخنگوی گمرک افزود: سرجمع واردات ایران در دو  دهه80و 90، یک میلیون و 312هزار و 894 تن کالا به ارزش یک میلیارد و 333میلیون و 394هزار و 861دلار بوده که میزان واردات سال 1400از عراق از لحاظ وزنی بیش از دو دهه گذشته و از لحاظ ارزش نزدیک به جمع 20سال گذشته بوده است.

لطیفی  تاکید کرد: فعالسازی دیپلماسی چند جانبه در حوزه های سیاسی، عمومی و اقتصادی، اجرای کنوانسیون تیر، حمل یکسره کالا بین دوکشور، فرماندهی واحد مرزی، صادرات حرفه ای، بسته بندی مناسب، برنامه ریزی تولید براساس بازارهای هدف و تولید کالاهای با ارزش افزوده ی بیشتر و تامین نیازهای کشور از مسیر عراق  می تواند توسعه تجارت بین دو کشور را به همراه داشته باشد.

سخنگوی گمرک گفت: محصولات کشاورزی، دامی و غذایی، مصالح ساختمانی، محصولات پترو پالایشگاهی، لوازم الکترونیکی، تجهیزات پزشکی و دارو، خودرو و لوازم یدکی، پوشاک، کیف، کفش، محصولات آهنی و خشکبار از عمده ترین کالاهای صادراتی به عراق بود و کالاهای اساسی مانند گندم، جو، روغن، ذرت، سویا، لاستیک، کاغذ، حبوبات، به همراه ماشین آلات، ضایعات فلزات، لوازم خانگی، تجهیزات الکترونیکی، دستگاه‌های سنجش و... هم از مهمترین کالاهای وارداتی از عراق در سال گذشته بود.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.