صنعت ساختمان، لوکوموتیو اقتصاد ایران است
(یک شنبه 1401/05/02)
ایسنا:
اردبیل نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: موفقیت تمام دولت ها وابسته به تحرک بخشی به صنعت ساختمان است که ۱۳۶ رشته شغلی را به تحول و تحرک وادار می کند.
علی نیکزاد در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: براساس قانون اساسی و اصل سوم، سی و یکم و چهل و سوم تامین مسکن جزو وظایف دولت هاست که این اقدام آثار اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و عمرانی را به همراه دارد.
وی خاطرنشان کرد: در هر مقطع زمانی دولت ها صنعت ساختمان را تحرک بخشیده اند سایر بخش های اقتصادی کشور نیز به حرکت درآمده و از همین روی باید صنعت ساختمان را لوکوموتیو اقتصاد ایران دانست که سایر واگن ها را نیز به حرکت درمی آورد.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس به ۱۳۶ رشته مرتبط با صنعت ساختمان اشاره کرد و گفت: صنایع فولاد، سیمان، درب و پنجره و لوازم خانگی گرفته تا فرش و موکت در سایه تحرک صنعت ساختمان در مسیر رونق قرار می گیرند و در حقیقت ۵ درصد تسهیلات پرداختی در این حوزه شامل خدمات فنی و مهندسی، ۲۵ درصد دستمزد و ۷۰ درصد اشتغال و رونق تولید است.
نیکزاد بیان کرد: همین شهرک الهیه با ۱۵۷ هکتار و ساخت واحدهای مسکونی برای ۱۰۰ هزار نفر و ۲۵ هزار خانوار در ابعاد مختلف اشتغال مولد در اردبیل ایجاد خواهد کرد که از کارگر و بنا گرفته تا کارخانه های مختلف می توانند از قبل این ساخت و ساز به ظرفیت های اشتغال خود بیفزایند.
وی ادامه داد: بعد از گذشت ۱۸ سال شهرک الهیه اردبیل که امکان سکونت ۸۰ هزار نفر در آن فراهم آمده با تاسیسات زیربنایی آب، برق، گاز، فاضلاب و تلفن و معبرسازی و خیابان کشی آماده ساخت و ساز است که مقرر شد سایر تاسیسات روبنایی اعم از فضاهای آموزشی، مذهبی، درمانی، تجاری و ... در این شهرک مهیا شود.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کر: مقرر است تا کمیسیون ماده ۵ ضوابط ساخت و ساز را در این شهرک برای سازندگان اعلام کند تا در کنار اعمال تراز خط آسمان نمای ساختمان ها نیز به صورت ایرانی – اسلامی اجرایی و عملیاتی شود.