افزایش اراضی تحت کشت دیم
(سه شنبه 1401/05/04)
ایسنا:
معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) گفت: برای سال زراعی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ اراضی تحت کشت دیم را از ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار به چهار میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار افزایش دادهایم. یک میلیون هکتار هم به صورت تشویقی در نظر گرفتهایم که آن هم به کسانی که بتوانند نسبت به توسعه این اراضی اقدام کنند به عنوان پاداش داده خواهد شد.
به گزارش ایسنا، سید مصطفی سید هاشمی در جمع خبرنگاران و در حاشیه همایش آغاز سال زراعی جدید با بیان اینکه سال مالی زراعی از تیرماه شروع میشود و تا تیر و مرداد سال بعد ادامه می یابد، گفت:یعنی کاشتههای تیر ماه ۱۴۰۰ در تیر ۱۴۰۱ به نتیجه میرسد و کشاورزان نسبت به برداشت گندم، جو، عدس، کلزا و گیاهان دارویی که به صورت کشت تناوبی در کلیه استانهای کشور به ویژه در ۱۵ استانی که در سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ داخل این طرح بودند، اقدام می کنند.
وی ادامه داد: برنامه ما در سال اول طرح جهش تولید در دیمزارها، ۶۷۰ هزار هکتار بود. در سال دوم این طرح ۵ ساله، دو میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار بود که به نظر میرسد این طرح در ایران تنها طرحی باشد که ۹۸.۵درصد آن محقق شده است. یعنی طرحی با این وسعت که در ۱۵ استان اجرایی شده و بالغ بر ۲۳۲ هزار کشاورز در این طرح مشغول به کار شده اند، ۹۸.۵ درصد محقق شد.
معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اضافه کرد: برای سال زراعی ۱۴۰۱ _۱۴۰۲ اراضی تحت کشت دیم را از ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار به چهار میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار افزایش دادهایم. یک میلیون هکتار هم به صورت تشویقی در نظر گرفتهایم که آن هم به کسانی که بتوانند نسبت به توسعه این اراضی اقدام کنند به عنوان پاداش داده خواهد شد.
وی تصریح کرد: از امروز ۲۱ استان کار خودشان را آغاز میکنند. امیدواریم در سال بعد از این چهار میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار یا ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار با احتساب اراضی تشویقی، برداشتهای این تناوب کشت را داشته باشیم.
به گفته وی در این طرح چند مولفه تشویقی داشتیم. مهمترین آن بیمه اراضی کشاورزی بود که تقریباً امسال ۵۳ درصد کشاورزان اراضی خود را تحت پوشش بیمه قرار دادند. ستاد اجرایی هم برای پرداخت بیمه دو سوم را به عهده گرفته و یک سوم نیز بر عهده کشاورزان است.
هاشمی در ادامه گفت:همین بیمه نیز برای سال ۱۴۰۱ _۱۴۰۲ هم اجرایی می شود.
وی در ادامه گفت:موضوع بعدی تحویل کودهای مورد نیاز کشاورزان و تحویل سموم به آنها است. همچنین بایستی اقداماتی در جهت آموزش کشاورزان انجام داد که از طریق بروشورها، پیامکها، کلاسهای آموزشی، نشست با کشاورزان در موسسات تحقیقات دیم به صورت عملیاتی آموزش های لازم داده خواهد شد.
معاون ستاد اجرایی فرمان حضرت امام افزود: مهمترین موضوع در بخش کشاورزی بحث بذر و بذرمال است.هم سال گذشته بذر متناسب تحویل دادیم و امسال هم همین روش را ادامه خواهیم داد.
وی در ادامه با بیان اینکه امسال قرار شد وزارت جهاد کشاورزی نسبت به خرید تضمینی محصولات کشاورزی اقدام کنند که این خبر خوبی برای کشاورزان است، گفت: سال آینده ۴۲۰ هزار نفر در این طرح مشغول خواهند شد که هم جنبه اشتغال زایی دارد هم به اقشار آسیب پذیر که کشت دیم می کنند نیز رسیدگی خواهد شد زیرا محصولات آنها را به صورت تضمینی خریداری میکنیم.
به گفته وی معنای خرید تضمینی این است که بذر کشاورز به موقع داده شود، سم آنها به موقع تحویل شود، بیمه نیز شوند و وقتی میخواهیم محصولش را بخریم نسبت به هزینههای پرداخت شده از آن کسر و بقیه پول آن را پرداخت کنیم.
وی در پایان گفت:تکنولوژی را وارد بخش کشاورزی کردیم. البته این موضوع قبلاً وجود داشت اما آن را پررنگ تر کردهایم.البته در بخش دیم نیز چنین چیزی وجود نداشت که خوشبختانه با این خرید ادوات کشاورزی با یارانهای که دولت برای کشاورز قائل شده راندمان ما را به شدت بالا برده است.