توسعه کشت گیاهان دارویی از سیاستهای سازمان جنگل ها و مراتع است
(یک شنبه 1401/05/23)
ایرنا:
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی یکی از سیاستهای جدی این سازمان است چراکه گیاهان دارویی از جمله ظرفیتهای مغفول کشور است که اگر مورد توجه بیشتری قرار بگیرد ارزش افزوده زیادی به دنبال خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ترحم بهزاد روز یکشنبه در جلسه بررسی آخرین وضعیت باغ ملی باریجه در زنجان افزود: بیش از ۶۰ درصد گیاهان دارویی را میتوان در شرایط دیم، در دیمزارها تولید کرد و به علت کم توقع بودن این گونهها در شرایط بحران کم آبی کشور و افت سفرههای آب زیرزمینی، توسعه گیاهان دارویی با مصرف آب کمتر، ارزش افزوده بیشتری را تولید میکند.
وی اضافه کرد: وجود تنوع اقلیمی یکی از دلایل به وجود آمدن گونههای بومی و انحصاری متعدد در کشور است که در هر اقلیم تعداد زیادی گونه گیاهی وجود دارد و میتوانند به طور رسمی در سیستم دارویی ایران وارد شوند.
به گفته این مسوول، گیاهان دارویی میتوانند جایگزین بسیار مناسبی برای فعالیتهای دامداری در مراتع باشند و با ایجاد پوشش گیاهی، بهرهوری چندین برابر دام، ارزش خواهد داشت.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه گیاهـان دارویی در مراتع با کوچکترین اقدام احیاء و تولید میشود، ادامه داد: با عملیات بیولوژیک و قرق، پوشش گیاهی آن کامل میشود و رسیدن به تولید کلیماکس و امکان بهرهبرداری بلند مدت نیز میسر میشود.
بهزاد خاطرنشان کرد: استفاده حداکثری از طبیعت و فرآوردههای طبیعی در راستای سلامت انسان و رفاه اجتماعی با حفظ چرخههای اکوسیستمی طبیعت، افزایش تقاضای جهانی به محصولات طبیعی و گیاهی استاندارد، موجب افزایش صادرات گیاهان دارویی و ارزآوری، رونق اقتصادی و بهبود معیشت بهرهبرداران خواهد شـد.