ساخت پهپادهای کشاورزی با پیشرانههای الکتریکی بومی
(شنبه 1401/06/05)
ایسنا:
یکی از شرکتهای دانشبنیان با بازطراحی و ساخت پیشرانههای الکتریکی، پهپادهایی با ابعاد بسیار کوچک و با وزن پایین برای حوزه کشاورزی عرضه کرد.
به گزارش ایسنا، طراحی و ساخت موتور الکتریکی محوری با کاربرد در پهپاد کشاورزی با هدف بهینهسازی و افزایش بهرهوری مولتی روتورهایی با وزن محموله بالای ۲۰ کیلوگرم در دستور کار یکی از شرکتهای دانشبنیان است که با همکاری ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته در حال اجرا است.
این طرح، باز طراحی و ساخت پیشرانههای الکتریکی (موتورهای الکتریکی) جدیدی است که باعث افزایش بهرهوری ۱.۵ تا ۲ برابری مدت زمان پرواز و همچنین توانایی حمل محموله با وزن بیشتر میشود. بررسیها نشان میدهد پیشرانههای الکتریکی مورد استفاده در مولتی روتورها و پهپادها دارای بهرهوری بسیار پایینی هستند و دلیل اصلی سرعت رشد پایین این فناوری را میتوان عدم نوآوری و بهروزرسانی در تکنولوژی پیشرانههای الکتریکی دانست.
این نسل از موتورها ویژگیهایی چون طراحی جدید و نوآورانه در موتورهای براشلس، میزان گشتاور تولیدی بسیار بالاتر در مقایسه با نمونههای مشابه نسل قدیم، میزان چگالی توان بسیار بالاتر در مقایسه با نمونههای مشابه نسل قدیم، ابعاد بسیار کوچک و فشرده، وزن پایینتر نسبت به نسل قدیم، سادگی ساخت و تولید توسط تکنولوژی SMC، نسبت توان به وزن و گشتاور به وزن بالا، قابلیت استفاده از دو روتور در یک موتور، مصرف بسیار پایین مواد و به صرفه و اقتصادی بودن در تولید انبوه دارند.
به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، این شرکت با اتکا به توان بومی و دانشی خود ۴ نمونه از این موتور را طراحی کرده و مورد تست قرار داده است که نتایج قابل قبولی داشته و در صورت تامین اعتبار میتواند آن را به تولید انبوه برساند.