تولید کنندگان محصولات گلخانهای مکلف به دریافت کد (QR) هستند
(یک شنبه 1401/06/20)
ایسنا:
قم معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بیان کرد: همه تولید کنندگان محصولات گلخانه ای با هدف تولید محصولات سالم مکلف به دریافت کد (QR)هستند.
مهندس محمد علی سلامی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان قم امروز بیستم شهریورماه در حاشیه همایش تخصصی گلخانه داران قم که در تالار آب آبفای استان برگزار شد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، یکی از موارد مهم و با اهمیت در راستای الگوی کشت را توسعه گلخانه ها و افزایش سطوح گلخانه ای نه فقط در سطح استان بلکه در کل کشور عنوان کرد و گفت: با توجه به میزان کم تبخیر آب، مدیریت مصرف آب یک از مزیت های کشت گلخانه ای است لذا گلخانه ها افزایش بهره وری از آب را در کشاورزی امکان پذیر می کنند.
سلامی اشتغال زایی را از دیگر مزایای توسعه گلخانه ها عنوان کرد و افزود: گلخانه ها در سطوح پایین می توانند اشتغال زایی بالایی داشته باشند به نحوی که یک هکتار گلخانه حداقل برای ده نفر اشتغال مستقیم ایجاد می کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان با اشاره به درآمد زایی گلخانه ها یادآور شد: بسیاری از کشاورزان با هدف ایجاد اشتغال و درآمد زایی بیشتر برای فرزندان خود اقدام به احداث گلخانه می کنند.
سلامی با تأکید بر اهمیت مسئله اشتغال زایی و درآمد زایی در کشور، اضافه کرد: هر هزار متر گلخانه برای یک نفر اشتغال زایی و هر سه هزار متر گلخانه درآمد مناسبی را برای یک خانوار خواهد داشت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان با توجه به تولید محصولات صادراتی، ارز آوری را از دیگر مزیت های توسعه گلخانه ها دانست.
وی یکی از مباحث مطرح شده در این همایش را فعال شدن کد (QR) از مهرماه مطرح کرد و ادامه داد: همه تولید کنندگان محصولات گلخانه ای با هدف تولید محصولات سالم مکلف به دریافت کد (QR) هستند.
سلامی یادآور شد: یکی از مشکلات محصولات گلخانه ای گاها استفاده بیش از اندازه سموم است و همین مسئله صادرات محصولات گلخانه ای را با مشکل مواجه می کند، لذا فعال شدن کد QR) نظارت بر محصولات گلخانه ای را با هدف ارتقای سطح سلامت و کیفیت محصولات افزایش خواهد داد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان با اشاره به این که احداث گلخانه در استان حدود بیست سال که پیگیری شده، تصریح کرد: در سه سال اخیر ۳۰ هکتار گلخانه موجود در استان قم دو برابر شده لذا در حال حاضر ۱۷۵ نفر گلخانهدار با سطحی بالغ بر ۶۲ هکتار گلخانه فعال در استان داریم.
سلامی با اشاره به این به اینکه ظرفیت بالایی برای صادرات محصولات گلخانه ای تولید شده در استان قم وجود دارداظهار کرد: برای موفقیت در صادرات هر چه بیشتر محصولات گلخانه ای باید سطح سلامت و کیفیت آن را افزایش دهیم در همین راستا سال گذشته مقابله با آفات یک هکتار گلخانه را با پرورش و رها سازی سه نوع حشره مفید انجام شد که موفق بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان یک از مشکلات گلخانه داران را در راستای توسعه گلخانه ها هزینه های سنگین دانست و مطرح کرد: هزینه های احداث و توسعه گلخانه ها بسیار سنگین می باشد به نحوی که احداث یک هکتار گلخانه بالای ده میلیارد تومان هزینه نیاز دارد همچنین گلخانه های پیشرفته مبالغ بیشتری را می طلبدکه نیازمند ارائه تسهیلات است این در حالی است که تقاضا کنندگان تسهیلات وثیقه کافی ندارند.
سلامی نداشتن تخصص کافی کشاورزان در حوزه تولیدات گلخانهای از دیگر مشکلات توسعه گلخانه ها عنوان کرد و گفت: برای حفظ کشاورزی موجود توجه به کشتهای گلخانه ای بسیار اهمیت دارد و در همین راستا طی جلساتی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم علاوه بر کمک به رفع مشکلات گلخانه داران، بحث آموزش آنان را نیز در دستور کار قرار دادهاند.