عملیات اجرایی « نخستین شهرک افزودنیهای غذایی کشور » در هشترود آغاز شد
(جمعه 1401/08/06)
ایرنا:
نخستین شهرک افزودنیهای غذایی و کشاورزی کشور تحت عنوان «رهاورد وطن» با حضور «سیدجواد ساداتی نژاد» وزیر جهاد کشاورزی در هشترود از توابع آذربایجانشرقی کلنگزنی شد.
به گزارش ایرنا، «ساداتینژاد» وزیر جهاد کشاورزی روز جمعه در آیین کلنگزنی این طرح گفت: خامفروشی محصولات کشاورزی در سطح کشور باید به حداقل برسد و زنجیره ارزش محصولات کشاورزی به عنوان ثروت هر منطقه، برای توسعه همان منطقه صرف شود.
عملیات اجرایی « نخستین شهرک افزودنیهای غذایی کشور » در هشترود آغاز شد
وی با بیان اینکه الگوی کشت به تازگی و بعد از ۵۰ سال در دولت سیزدهم ابلاغ شد، اضافه کرد: با ابلاغ الگوی کشت، یارانههای بخش کشاورزی نیز بر اساس آن به کشاورزان داده میشود.
وی همچنین به کشاورزی قراردادی نیز تاکید و بیان کرد: طی سال زراعی گذشته تولید محصولات زراعی آذربایجانشرقی به ویژه گندم همانند بسیاری دیگر از استانها سه برابر شد که نشان از اقتصادی شدن کشور دارد.
وی تلاش وزارت جهاد کشاورزی برای خودکفایی گندم را یادآوری کرد و افزود: ۸۰ درصد اراضی کشاورزی این استان دیم است و طرح توسعه کشت دیم امسال باید در استان اجرا شود.
تاکید استاندار آذربایجانشرقی به سنددار شدن اراضی کشاورزی
استاندار آذربایجانشرقی نیز در این آیین سنددار کردن اراضی کشاورزی استان را مورد تاکید قرار داد و افزود: صدور سند برای اراضی کشاورزی در حقیقت حفظ هویت کشاورز است.
«عابدین خرم» افزود: آذربایجانشرقی با برخوردار از ۹ سد و منابع آبی قابل توجه، ظرفیت مناسبی برای توسعه کشاورزی دارد اما در برخی از موارد به صورت بهینه از این منابع بهرهبرداری نمیشود.
وی ابراز امیدواری کرد که طی ۲ سال آینده اراضی پایاب در پنج سد استان به صورت کامل مورد بهرهبرداری قرار گیرد که در آن صورت حدود ۵۰ هزار هکتار از اراضی، زیر کشت مکانیزه می رود.
وی همچنین حمایت دولت در بخش کشاورزی را یادآوری کرد و افزود: توسعه شهرکهای صنایع تبدیلی بخش کشاورزی متناسب با ظرفیت شهرستانها مورد تاکید قرار داد.
«سیدحمزه امینی» نماینده مردم هشترود و چاراویماق نیز استمهال وامهای کشاورزی با توجه به خشکسالی را خواستار شد و گفت: کشاورزان به حمایت بیشتر نیاز دارند و بسیاری از آنان در بازپرداخت اقساط ناتوان هستند.
وی تعلل بانک کشاورزی در پرداخت تسهیلات را یکی دیگر از مشکلات کشاورزان عنوان کرد و اظهار داشت: پرداخت نشدن خسارت بیمه نیز موجب سلب اعتماد کشاورزان شده است و اکنون برخی از آنان رغبتی برای بیمه محصولات کشاورزی ندارند.
۱۲ درصد تولید ناخالص ملی به کشاورزی اختصاص دارد
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی میز با بیان اینکه ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی به بخش کشاورزی اختصاص دارد، بیان کرد: ۳۰ درصد اشتغال کشور هم به حوزه کشاورزی گره خورده است و بر همین اساس نیز باید از کشاورزان به صورت جدی حمایت شود.
«سیدمحمدرضا میرتاجالدینی» تاکید کرد: حمایت از بخش کشاورزی نه تنها ایجاد فرصتهای جدید شغلی بلکه خودکفایی و امنیت غذایی را به ارمغان میآورد و به ویژه در شهرستانهایی که محور اقتصادی آنها کشاورزی است، مسئولان باید برای حمایت از این بخش برنامه مدون داشته باشند.
«کمیل پاکزاد»، مدیرعامل شهرک «رهاورد وطن» نیز به خبرنگار ایرنا گفت: این شهرک با سرمایهگذاری «خلیل وطندوست» در کیلومتر ۱۰۰ آزادراه پیامبر اعظم (ص) احداث شده و در فاز نخست آن که ۳۴ هکتار وسعت دارد، ۷۵۰ نفر به صورت مستقیم و سههزار نفر به صورت غیرمستقیم صاحب شغل میشوند.
وی با بیان اینکه سرمایهگذار بخش خصوصی این طرح که مالک هلدینگ «وطندوست» میباشد، یکهزار میلیارد تومان در فاز نخست این شهرک سرمایهگذاری خواهد کرد، اضافه کرد: فاز نهایی این شهرک هم حدود ۱۰۰ هکتار مساحت دارد و حداقل ۲ برابر فاز نخست فرصت شغلی فراهم میکند.
به گفته وی در فاز نخست این طرح انواع روغن خام، گلیسیرین، کنجاله، اسیدهای چرب، روغنهای خاص و ژلاتین تولید میشود و اکنون مراحل محوطهسازی، ایجاد مسیر ورودی و خروجی از آزادراه و حصارکشی شهرک به اتمام رسیده است.
به گزارش ایرنا وزیر جهاد کشاورزی پیش از کلنگزنی این طرح سرمایهگذاری از پایاب سد سهند این شهرستان نیز بازدید و با توجه به ظرفیت قابل توجه این سد نسبت به گسترش اراضی زیر پوشش و توسعه کشاورزی منطقه تاکید کرد.
هشترود در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و تحت تاثیر محدودیتهای سرمایهگذاری در این حوضه قرار ندارد و وجود منابع آبی قابل توجه و دسترسی به آزادراه تبریز – زنجان موجب شده است تا سرمایهگذاران آذربایجانشرقی به این شهرستان روی خوش نشان دهند.