موفقیت دانشمندان ایرانی در تولید "ریزجلبک اسپیرولینا"
(شنبه 1401/08/14)
اقتصاد ایران:
یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به تولید "ریزجلبک اسپیرولینا" شده است که این ریزجلبک توسط سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۸ به عنوان بهترین مکمل غذایی شناخته شده و در غذای فضانوردان ناسا استفاده میشود.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، میلاد محمدی؛ مدیرعامل شرکت دانشبنیان "توسعه فناوری جلبکهای خلیج فارس" اظهار کرد: ما تولیدکننده ریزجلبک اسپیرولینا هستیم که این ریزجلبک توسط سازمان بهداشت جهانی در سال 2018 بهعنوان بهترین مکمل غذایی شناخته و در غذای فضانوردان ناسا این ریزجلبک استفاده شده است.
محمدی تصریح کرد: این ریزجلبک در بحثهای امنیت غذایی بسیار حائز اهمیت است. علت استفاده از این ریزجلبک در غذای فضانوردان این است که تمام مواد مورد نیاز بدن را ارائه و تأمین میکند.
وی ادامه داد: این محصول 70 درصد پروتئین دارد همچنین منبع بسیار غنی از آهن، منیزیم و کلسیم است و طیف کامل ویتامین گروه B و A را دارد. یک رنگدانه بسیار ارزشمند و گرانقیمت درون سلولهای آن است که این رنگدانه به عنوان بمب آنتیاکسیدان در جهان شناخته میشود و یکی از قویترین آنتیاکسیدانهای جهان است.
مدیرعامل این مجموعه دانشبنیان تصریح کرد: به خاطر پروتئین بالای این محصول (70 درصد پروتئین) بسیاری از ورزشکاران میتوانند از این ریزجلبک استفاده کنند و همچنین اگر افرادی بخواهند که از مکملهای شیمیایی استفاده نکنند این مکمل طبیعی گیاهی مورد بسیار مناسبی است.
به گزارش تسنیم؛ پودر اسپیرولینا نوعی جلبک سبزـ آبی است که با توجه به غنی بودن اسپیرولینا از انواع مواد مغذی، ویتامینها و مواد معدنی میتوان آن را ایده آلترین غذا برای حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی میلیونها انسان در سراسر دنیا است. سالها است که سازمان فضایی آمریکا (ناسا) ، اسپیرولینا را به عنوان مکمل غذایی سودمند برای فضانوردان خود در مسافرتهای فضایی با موفقیت به کار میرود.
حداقل 60 درصد اسپیرولینا را پروتئین تشکیل داده است که دارای تمام آمینواسیدهای ضروری است، 12 برابر بیشتر از جگر گاو آهن دارد، غنیترین منبع ویتامین A است، بیشتر از هر ماده غذایی دیگری، حتی 25 برابر هویج بتاکاروتن دارد، 3 برابر جوانه گندم دارای ویتامین E است، دارای آنتیاکسیدان فایکوسیانین است که از آن به عنوان بمب آنتیآکسیدان یاد میشود و چربیسوز طبیعی است که موجب افزایش متابولیسم بدن میشود.