احداث ۵ هزار سامانه خورشیدی برای حمایت از خانوارهای مناطق محروم
(دوشنبه 1401/08/16)
ایرنا:
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران گفت: طرح احداث ۵ هزار و ۵۰۰ سامانه خورشیدی ۵کیلوواتی گام مهمی در جهت حمایت از خانوارهای مناطق محروم کشور است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، "جعفر محمدنژاد سیگارودی" روز دوشنبه در نخستین همایش نیروگاههای خورشیدی حمایتی راهکارهای اجراییشدن آن در اتاق بازرگانی ایران افزود: طرح احداث این نوع نیروگاهها سال گذشته بر اساس مصوبه معاون اول رئیسجمهوری در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: مقرر شد برای اجرای این طرح نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی با وزارت نیرو همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشند.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک ساتبا گفت: گامهای لازم برای اجراییشدن این طرح از همان سال گذشته برداشته شد و امسال نیز برای اجراییشدن یک تفاهمنامه ۵ جانبه بین معاونت توسعه روستایی نهاد ریاستجمهوری، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران و سازمان بهزیستی به امضا رسید و شورای راهبری برای آن شکل گرفت.
ابلاغ تعرفههای تازه قیمت خرید تضمینی برق تجدیدپذیرها
محمدنژاد سیگارودی ادامه داد: برای اجرای بهتر طرح بخش خصوصی هم به همکاری دعوت شد؛ زیرا معتقدیم هر تصمیمی برای توسعه تجدیدپذیرها باید با کمک و همراهی بخش خصوصی انجام شود.
وی از ابلاغ تعرفههای تازه قیمت خرید تضمینی برق تجدیدپذیرها خبر داد و خاطرنشان ساخت: نرخ تعرفه برای نیروگاههای با ظرفیت ۰ تا ۲۰ کیلووات بهازای هر کیلووات برقی که تولید میکنند ۲ هزار ۲۰۰ تومان تعیین شده است.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای کوچکمقیاس ساتبا افزود: این نوع تعرفه برای خانوارهای مناطق محروم است که درآمد خوب و پایداری برای آنها رقم خواهد زد.
محمدنژاد سیگارودی به تلاش وزارت نیرو برای توسعه ۱۰ هزار مگاواتی انرژیهای تجدیدپذیر در کشور اشاره کرد و گفت: برای این منظور مجوز احداث ۴ هزار مگاوات از شورای اقتصاد کسب شده و اقدامهای لازم در حال انجام است.
وی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور را ضروری ارزیابی کرد و خاطرنشان ساخت: تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای اخیر ضرورت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را دوچندان ساخته است.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک ساتبا ادامه داد: توسعه نیروگاههای مقیاس کوچک تجدیدپذیر برای خانوارهای مناطق محروم یکی از تصمیمهای خوبی است که در این سالها برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر گرفته شده است.
سیگارودی افزود: این نوع نیروگاهها به دلیل پراکندگی زیاد نیاز به توسعه شبکه توزیع برق را برطرف کرده و تولید در محل مصرف را رقم میزند.
نایب رئیس انجمن سازندگان و تأمینکنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر هم در این همایش ابلاغ تعرفه خرید تضمینی برق توسط وزارت نیرو را گرچه دیرهنگام ارزیابی کرد، در عین حال گفت: اکنون بهتر میتوان برای اجراییشدن طرح نیروگاههای حمایتی اقدام کرد.
«سید محمدجواد موسوی» افزود: اگر دولت نرخ خرید تضمینی را بهدرستی تعیین و تسهیلات مناسب در اختیار مالکان خانهها قرار دهد میتوان بهراحتی به توسعه نیروگاههای پشتبامی دستیافت.
وی خواستار توجه بیشتر دولتمردان به استفاده از توانبخش خصوصی برای اجرای طرحهای تجدیدپذیر شد.