قیمت خرید برق تولیدی توسط خانوارهای محروم تعیین شد
(سه شنبه 1401/08/17)
ایرنا:
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران گفت: انرژیهای تولید شده با نرخ ۲ هزار و ۲۰۰ تومان بهازای هر کیلوواتساعت از تولیدکنندگان انرژی خریداری میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، "جعفر محمد نژاد سیگارودی" افزود: ۵۵۰ هزار نیروگاه خورشیدی طی پنج سال آینده بهمنظور حمایت از خانوادههای ساکن در مناطق محروم کشور و بر اساس اولویتبندی در این مناطق احداث و به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: طرح احداث این نوع نیروگاهها با ارائه تسهیلات ویژه بانکی با نرخ ۴ درصد برای خانوادههای تحت پوشش یا خانوادههای روستایی انجام خواهد شد.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک ساتبا درباره نحوه واگذاری و تأمین مالی برای پیشبرد این طرح خاطرنشان کرد: برای تأمین مالی این مهم مقرر شد مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان از محل تبصره ۱۶ بودجه سال ۱۴۰۱ تخصیص داده شود و بانکهای صادرات، ملی، ملت، سپه و تجارت با هماهنگی بانک مرکزی بهعنوان بانکهای عامل، تسهیلات قرضالحسنه با نرخ سود ۴ درصد و بازپرداخت هفتساله به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان تعیین و پرداخت کنند که با هماهنگی نهادهای حمایتی به خانوادهها پرداخت خواهد شد.
محمد نژاد سیگارودی گفت: برای تحقق این امر، ضمن انعقاد قرارداد ۲۰ساله وزارت نیرو و ساتبا با افراد متقاضی و ارائه تسهیلات، انرژیهای تولید شده با نرخ ۲ هزار و ۲۰۰ تومان بهازای هر کیلوواتساعت از تولیدکنندگان انرژی خریداری میشود.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود ازآنجاکه تعرفه خرید برق، تعرفه جذابی است و خانوارها بدون مشارکت مالی به طور میانگین ماهانه بین ۳۵۰ تا ۴۵۰ هزار تومان به مدت ۲۰ سال درآمد خواهند داشت، شاهد استقبال از این طرح باشیم.
محمد نژاد درباره این که آیا این تعرفه باتوجهبه افزایش تورم در سالهای آینده امکان بازنگری دارد، گفت: باتوجهبه فرمول تعدیلی که در محاسبات مبالغ این قراردادهای ۲۰ساله در نظر گرفته شده است، نرخها بر اساس تورمی که در سالهای آینده ممکن است پیش آید، افزایش مییابد و تعرفهها باتوجهبه فرمول تعدیل بهروزرسانی شده و ارزش اقتصادی خود را حفظ میکند.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) با اشاره به آمادگی ۲۷ شرکت تأمینکننده برای مشارکت در این طرح، خاطرنشان کرد: لازم است تأمینکنندگان ضمن دارابودن توانمندی مالی لازم جهت اجرا، استانداردهای کیفی تجهیزات را رعایت کرده و دفاتر خدمات پس از فروش را در شهرها و استانهای مدنظر ایجاد کنند.
وی افزود: امکانسنجیهای لازم صورتگرفته و تاکنون استان خوزستان پنج هزار سهمیه، استان کرمان هفت هزار سهمیه و استان سیستان و بلوچستان ۱۰ هزار سهمیه را به خود اختصاص دادهاند.