افزون بر ۹۶ هزار تن چغندر قند در کردستان برداشت شد
(دوشنبه 1401/08/23)
ایرنا:
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: ۹۶ هزار و ۲۰۰ تن چغندر قند امسال از سطح مزارع استان، تولید و برداشت شد.
حیدر مرادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه برداشت این محصول در مزارع استان به اتمام رسیده است، اظهار داشت: سطح زیرکشت چغندر قند در مزارع استان یک هزار و ۵۸۲ هکتار بود.
وی با بیان اینکه بیشترین میزان سطح زیرکشت این محصول به عبارتی یک هزار و ۵۵۱ هکتار آن مربوط به شهرستان سقز است، افزود: ۱۵ هکتار از اراضی زراعی شهرستان قروه، ۱۰ هکتار شهرستان دهگلان و ۶ هکتار هم در شهرستان بیجار به کشت چغندر قند اختصاص یافته بود.
به گفته مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان، میانگین عملکرد چغندرقند در مزارع استان ۶۰ تن در هکتار است و قسمت بیشتر تولید این محصول طی قراردادی به کارخانههای قند میاندوآب و خوی فروخته شده است.
مرادی تعداد بهرهبرداران چغندرقند در استان را ۳۲۰ نفر خواند و گفت: اگرچه چغندرقند جزو محصولات آب بر به شمار می رود ولی با استفاده از شیوههای نوین در نحوه کشت و آبیاری تحت فشار، میزان مصرف آب به مقدار زیادی کاهش مییابد.
وی ادامه داد: با استفاده از کشت نشاء چغندرقند و نوارتیپ برای آبیاری آن به ازای هر یک از این شیوهها سه هزار مترمکعب در هکتار در مصرف آب صرفهجویی خواهد شد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پاسخ به اینکه آیا محصول چغندرقند جایگاهی در طرح الگوی کشت استان دارد، گفت: زارعت چغندرقند به عنوان یکی از محصول های زراعی مزیتدار استان در این طرح دیده شده است و اطلاعات تکمیلی و جزییات مربوط به آن بزودی اعلام میشود.
یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است؛ ۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان هم به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت؛ یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.
از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است سالانه هم حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد.
۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.