جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 45817
بازديد امروز: 2353
ميانگين بازدید: 38262
بازديد کل: 146,693,667
۶۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کردستان زیرکشت پاییزه رفت (شنبه 1401/09/12)

ایرنا:
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: ۶۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری (از ابتدای مهر سال ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۲) به زیرکشت پاییزه رفت.

به گزارش ایرنا، پیمان اسکندری روز شنبه در جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار داشت: از مجموع اراضی استان که به زیرکشت پاییزه محصولات کشاورزی رفته ۵۹۰ هزار هکتار آن مربوط به کشت گندم است.

وی با اشاره به اینکه نخستین محصول کشت شده استان در پاییزه امسال کلزا بود، افزود: ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت کلزا، ۴۶ هزار هکتار جو، یک هزار و ۵۰۰ هکتار هم به علوفه دیم اختصاص یافت.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه چند پروژه مهم در بخش زراعی استان در حال اجرا است، اضافه کرد: طرح جهش تولید دیمزارها از ۲ سال پیش آغاز شده و امسال برای سومین سال متوالی در اراضی کشاورزی استان به اجرا درآمده است.

اسکندری با اشاره به اینکه در بین ۲۲ استان زیرپوشش این طرح در کشور بیشترین سطح زیرکشت با ۵۹۱ هزار هکتار مربوط به کردستان است، گفت: از این میزان ۳۵۸ هزار و ۵۴۲ هکتار زیر پوشش قرار گرفته که ۳۱۹ هزار هکتار آن گندم و مابقی جو، نخود، عدس، علوفه دیم و گلرنگ است.

وی اظهار داشت: ستاد فرمان امام (ره) مجری این طرح است که سال گذشته در استان ما ۵۶۰ میلیارد تومان هزینه کرد و امسال هم قرار شده ۶۰۰ میلیارد تومان در این راستا کمک کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: از میزان مذکور تاکنون حدود ۶۹ هزار و ۸۰۴ هکتار ثبت سامانه شده و ۴۱ هزار و۱۲۲ هکتار هم بیمه شده است.

اسکندری بر اهمیت همکاری با ناظرین ستاد فرمان امام تاکید کرد و گفت: تا زمانی مجموعه عملیات کشت در سامانه ثبت نشود قابلیت رصد و پایش آن وجود ندارد لذا این مهم را باید مدیران ادارت جهاد کشاورزی در شهرستان های استان در دستور کار قرار دهند.

افزایش ۲۵ درصد میزان بارندگی در کردستان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان به میزان بارندگی سال جاری اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه پیش بینی شده بود بارندگی ها در سال زراعی جاری با تاخیر و در آذرماه اتفاق بیافتد در آبان ماه شاهد بارندگی موثر بودیم.

محمد صالح احمدی ادامه داد: متوسط بارندگی در استان تاکنون ۶۰ میلی‌متر بوده که نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش و نسبت به میانگین بلندمدت هم ۳۱ درصد کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد مزارع گندم استان وضعیت سبز مناسبی دارند و در مرحله ۲ تا سه برگی قرار گرفته اند.

کاهش قیمت مرغ در کردستان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه از کاهش قیمت مرغ در استان خبر داد و گفت: به دلیل افزایش جوجه ریزی در مهر امسال که چهار میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه بود و نسبت به مهر سال گذشته ۲۹ درصد رشد داشت؛ شاهد کاهش قیمت مرغ در استان بودیم.

فرزاد معاونی میزان جوجه ریزی در آبان امسال را هم سه میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه خواند و افزود: آمار جوجه ریزی از ابتدای آذر تاکنون هم یک میلیون و ۲۷۹ هزار قطعه است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ درصد رشد نشان می دهد.

وی یادآور شد: واحدهای مرغداری که از جوجه آرین استفاده کنند تسهیلات ۶ درصدی و حمایت های دیگری در بخش نهاده ها تعلق می گیرد.

یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است؛ ۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان هم به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت؛ یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.

از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است سالانه هم حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار می‌گیرد.

۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.