تمدید مهلت ساماندهی ۵۴ قلم لوازم یدکی فاقد شناسه کالا تا پایان سال
(یوآن اوج گرفت)
ایسنا:
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه مهلت ساماندهی ۵۴ قلم لوازم یدکی فاقد شناسه کالا تا پایان سال تمدید شد، تاکید کرد که از ابتدای سال آینده، تمامی لوازم یدکی مشمول طرح در سطح عرضه، بایستی دارای کد رهگیری باشند.
به گزارش ایسنا، در راستای اجرای طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت در رابطه با قاچاق و تقلب در قطعات یدکی خودروها از ۱۵ فرودین ماه، لوازم یدکی و قطعات خودرو در اولویت اجرای طرح مبارزه با قاچاق و تقلب قرار گرفت و عدم ثبت معاملات تجاری حوزه کالاهای قطعات یدکی و مصرفی خودرو در سامانه جامع تجارت مشمول برخورد قانونی شد.
در گام نخست اجرای این طرح، مقابله با عرضه کالاهای قاچاق و تقلبی در حوزه لوازم یدکی خودرو از ۱۵ فروردین ماه در سراسر کشور عملیاتی و سپس عرضه قطعات یدکی خودرو به بازار از ۲۱ خردادماه به داشتن کد رهگیری مشروط شد و از این تاریخ به بعد واحدهای صنفی از خرید اقلام بدون شناسه منع شدند. در نهایت از ١۵ مرداد ماه، عرضه بدون شناسه لوازم یدکی و قطعات خودرو ممنوع و ثبت "کد نقش" فعالان حوزه لوازم یدکی و قطعات خودرو در سامانه جامع تجارت الزامی شد.
پس از آن فرصت شناسهدار کردن کالاها و دریافت کد رهگیری تا ۱۵ مهر ماه سال جاری تمدید شد و براین اساس ۱۵ مهر ماه آخرین روز مهلت قانونی ثبت شناسه کالا و کد رهگیری برای ۵۵ قلم لوازم یدکی بودو طبق تاکید مسئولان وزارت صمت مقرر شد پس از این تاریخ، محصولات بدون کد شناسه قاچاق محسوب و طبق قانون قاچاق، جمعآوری شوند.
تمدید مهلت ساماندهی کالاهای بدون شناسه کالا
اکنون طبق اعلام امید قالیباف- سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت- مهلت ساماندهی کالاهای فاقد شناسه کالا تا پایان سال تمدید شده و از ابتدای سال ۱۴۰۲، تمامی لوازم یدکی مشمول این طرح بایستی دارای کد رهگیری باشند.
وی در این رابطه، با بیان اینکه، اتحادیه لوازم یدکی همراهی مناسبی در اجرای طرح شناسه کالا در سطح عرضه داشته، اظهار کرد: اما نتایج بررسیهای بهعمل آمده از یک سو و درخواست اتاق اصناف ایران و اتحادیه ذیربط از سوی دیگر باعث شد، مهلت اخذ شناسه کالا برای موجودی بازار ۵۴ قلم لوازم یدکی مشمول طرح، تا پایان سال تمدید شود.
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: طبق برنامهریزیهای قبلی قرار بود تا تاریخ ۱۵ آذر تمامی توزیعکنندگان لوازم یدکی موجودی (۵۴ قلم مشمول) خود را از نظر اخذ شناسه کالا (در سامانه جامع تجارت) تعیین تکلیف کنند که صدور بیش از ۱۰ میلیون شناسه رهگیری نشان دهنده استقبال مناسب صنوف از این طرح بود، اما برای حُسن انجام این فرآیند مهلت ۱۵ آذر ماه تا آخر سال تمدید شد.
سخنگوی وزارت صمت ضمن اشاره به ضرورت ادامه تعامل سازنده میان اتاق اصناف ایران، اتحادیه لوازم یدکی و وزارت صمت برای ایجاد شفافیت و حذف قاچاق در حوزه لوازم یدکی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تمامی لوازم یدکی مشمول طرح در سطح عرضه باید دارای کد رهگیری باشند.
تشریح آخرین وضعیت تولید خودرو
قالیباف در بخشی دیگر از صحبتهای خود به تشریح آخرین وضعیت تولید خودرو کامل در دو شرکت خودروساز بزرگ پرداخت و گفت: ایرانخودرو و سایپا از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته (۹ آذر ماه)، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۸۰ درصد رشد داشته است. مجموع تولید این دو خودروساز به ۶۵۴ هزار و ۳۵۴ دستگاه رسیده که ۵.۷ درصد نسبت به همین مدت در سال ۱۴۰۰ رشد را نشان میدهد.
این مقام مسئول در وزارت صمت، ادامه داد: از ابتدای سال تا ۹ آذر این دو شرکت، در مجموع ۷۳۸ هزار و ۹۶۸ دستگاه خودرو تحویل خریداران دادهاند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۴ درصد رشد داشته و در همین مدت میزان تعهدات معوق ۳۵ درصد کمتر شده است.
مشاور وزیر صمت در مورد آمار تولید خودروسازان نیز خصوصی نیز، گفت؛ طی هشت ماهه امسال بخش خصوصی ۱۱۳ هزار و ۶۰۹ دستگاه خودرو تولید کرده که نسبت به ۴۸ د هزار دستگاه تولیدی در مدت مشابه سال گذشته، ۲.۳ برابر شده است. جهش تولید خودرو در بخش خصوصی از نظر آماری و همچنین شواهد میدانی، در سال جاری چشمگیر است.