پنج کشور هدف صادرات بخش تعاون ایران کدامند؟
(سه شنبه 1401/09/15)
ایسنا:
معاون امور تعاون وزارت کار با اعلام اسامی کشورهای هدف صادرات بخش تعاون از صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری تعاونیها در نیمه نخست امسال خبر داد.
به گزارش ایسنا، تعاونیها بنگاه هایی هستند که در توسعه صادرات و شناسایی بازارهای هدف صادراتی نقش موثری دارند و محصولاتی همچون فرش، زعفران، پسته و خرما از جمله کالاهای صادراتی به شمار میروند که بخش اعظمی از آنها توسط تعاونیها صادر میشود.
تعاونیها ظرفیتهای بالایی در صادرات غیرنفتی دارند و با توجه به شرایط اقتصادی کشور میتوان از توانمندیهای صادراتی بخش مردمی تعاون به نحو شایسته استفاده کرد.
بر اساس گزارشها، در سه ماهه نخست امسال بیش از ۱۱۵ میلیون دلار صادرات توسط تعاونیها با محوریت کشورهای عراق، روسیه، افغانستان، پاکستان و ترکیه انجام گرفته است اما جدیدترین آمار از میزان صادرات تعاونیها نشان میدهد که در نیمه نخست امسال میزان صادرات تعاونیها به ۸۰۰ میلیون دلار رسیده است.
مهدی مسکنی - معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ از صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری بخش تعاون در شش ماهه اول سال ۱۴۰۱ خبر داده و میگوید: وجود اتحادیههای متنوع و وسیع تعاونی در سراسر کشور بستر مناسبی برای تکمیل زنجیره صادرات است.
وی توسعه صادرات و گسترش بازارهای جهانی تعاونیها را رویکرد اصلی دولت سیزدهم عنوان کرده و از عراق، پاکستان، افغانستان، روسیه و ترکیه به عنوان پنج کشور اول هدف صادراتی بخش تعاون ایران نام برده است.
مسکنی، با اشاره به حمایت دولت از ۳۱۰ تعاونی برای شرکت در نمایشگاههای بینالمللی داخلی و خارجی به منظور توسعه بازار تعاونیها معتقد است: ارتقای صادرات بنگاههای تعاونی به تلاش و همت مدیران بخش مردمی تعاون نیاز دارد.
معاون امور تعاون وزارت کار خوزستان، فارس، خراسان رضوی، گلستان و البرز را در زمره استانهای فعال در حوزه صادرات بخش تعاون عنوان کرده است.
تعاونیها از جمله ابزارهای مشارکت و توسعه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی به شمار میروند که نقش موثری در تولید و اشتغال، افزایش سطح درآمد و رفاه مردم و بهبود شرایط کسب و کار ایفا میکنند.
در حال حاضر بیشترین سهم گروههای شغلی صادراتی متعلق به بخشهای کشاورزی، صنایع غذایی، صنایع دستی، فرش دستباف، مواد معدنی و صنایع معدنی است.
وزارت تعاون درصدد است تا با ایجاد پاویون ویژه فعالان بخش تعاون در نمایشگاههای داخلی و خارجی، فرصتی مناسب برای آشنایی عینی با بازارهای هدف، تقویت بازار تعاونیها، جلب و کسب درآمدهای بیشتر و کشف بازارهای جدید فراهم کند.
به گزارش ایسنا، بخش تعاون یکی از ارکان و پایههای اقتصاد کشور به شمار می رود که نقش بسزایی در توسعه اشتغال، تولید ناخالص داخلی و تجمیع سرمایههای خرد مردمی دارد. در شرایط فعلی اقتصاد استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای بالای تعاونیها به ویژه تعاونیهای تولیدی و صادراتی و فراهم کردن بستر توسعه صادرات محصولات غیرنفتی علاوه بر اشتغالزایی، ارزآوری بسیاری برای کشور دارد.