جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 45817
بازديد امروز: 24982
ميانگين بازدید: 38528
بازديد کل: 146,679,537
ربات‌های شست‌وشوی پنل خورشیدی در کشور به تولید رسید (جمعه 1401/10/02)

ایسنا:
وجود گرد و غبار روی پنل‌های خورشیدی موجب کاهش راندمان آنها می‌شود. برای تمیز کردن پنل‌ها از ربات‌های خارجی استفاده می‌شود که دارای معایبی هستند. مهندسان کشور با رفع این ایرادها، رباتی برای شست و شو ارائه کردند که بدون آنکه پنل‌های خورشیدی از مدار تولید خارج شود، عملیات شست و شو را اجرایی می‌کنند.

محمد صالحی‌نسب، مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در گفت و گو با ایسنا، از طراحی و تولید صنعتی ربات‌های شست‌وشوی پنل‌های خورشیدی خبر داد و گفت: این دستگاه یک همکاری فناورانه میان یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری با ما بوده است که منجر به تولید یک محصول پایدار برای کاربرد در نیروگاه‌های خورشیدی شده است.

وی با بیان اینکه این شرکت سرمایه‌گذاری دارای ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی است، اظهار کرد: این دستگاه رباتیک شست و شوی پنل‌های خورشیدی تاکنون ۳ نسل آن به تولید رسیده است و در نسخه آخر توانستیم ۶ قرارداد تجاری‌سازی این محصول منعقد کنیم.

صالحی‌نسب به مکانیزم عملکرد این محصول اشاره کرد و یادآور شد: پنل‌های خورشیدی زمانی که نصب می‌شوند، گرد و غبار، عملکرد این پنل‌ها را از ۵ تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد. برای رفع این معضل چند راهکار وجود دارد که می‌تواند از افت راندمان این پنل‌ها جلوگیری کند.

وی، یکی از این راهکارها را شست و شوی پنل‌ها از سوی نیروی انسانی دانست و ادامه داد: از آنجایی که مزارع پنل‌های خورشیدی در مناطق بیابانی نصب می‌شود، نیاز است تا سختی آب مورد نیاز برای شست‌وشوی پنل‌ها، گرفته شود که این امر یک فرایند گران است. راهکار دیگر استفاده از ربات‌های شست‌وشوی پنل‌های خورشیدی است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان خاطر نشان کرد: استفاده از ربات‌ها هم به نیروی انسانی کمتری نیاز دارد و هم زمان شست‌وشوی پنل‌های خورشیدی را کاهش دهد.

وی کاهش ۵۰ درصدی هزینه‌های شست‌وشوی پنل‌های خورشیدی را از دیگر مزایای این نوع ربات‌ها نام برد و افزود: به عنوان مثال، وجود گرد و غبار روی پنل‌های خورشیدی موجود در مزارع، می‌تواند تولید روزانه ۱۰ مگاوات برق تجدیدپذیر از خورشید را به روزی ۸ مگاوات کاهش دهد و این در حالی است که انرژی خورشیدی رایگان در اختیار ما است.

صالحی‌نسب خاطر نشان کرد: تاکنون ربات‌های فرانسوی در این حوزه عرضه شده بود که دارای ایراداتی بود و ما با برطرف کردن این ایرادها، ربات شست‌وشوی پنل‌ با قابلیت‌های بیشتر به تولید رساندیم.

مجری طرح با اشاره به برخی از ربات‌های فرانسوی، توضیح داد: برای استفاده از ربات‌های شست‌وشوی فرانسوی، نیاز بود تا پنل‌های خورشیدی به شکل افقی درآمده و از حالت تولید خارج می‌شدند. ولی ربات‌های ما  بدون خارج کردن پنل‌های خورشیدی از مدار تولید و در همان زاویه‌ای که پنل قرار دارد، روی پنل‌ها قرار می‌گیرد و ماموریت خود را اجرایی می‌کند.

وی، احتمال شکسته شدن پنل خورشیدی را از دیگر محدودیت‌های ربات شست‌وشوی پنل‌های خورشیدی فرانسوی نام برد و اضافه کرد: ربات‌های ساخته‌شده در کشور فرانسه روی پنل‌های خورشیدی حرکت می‌کنند و احتمال شکسته شدن پنل‌ها وجود دارد؛ ضمن آنکه در برخی از موارد،‌ ربات‌ها از روی پنل‌ها به زمین پرت می‌شدند.  

صالحی‌نسب یادآور شد: شروع فعالیت ما برای پیاده‌سازی رباتی با قابلیت‌ها بیشتری، در ابتدا تعمیر ربات‌های وارداتی بود و با بررسی ایرادهای آنها، رباتی با قابلیت بیشتر را پیاده‌سازی کردیم.

به گفته وی در حال حاضر حدود ۴۳۰ مگاوات مزارع فعال خورشیدی در کشور راه‌اندازی شده است و برای هر ۱۰ مگاوات، به ۳ ربات برای انجام شست‌وشوی پنل‌ها نیاز است.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.