قزوین به عنوان پایلوت یکپارچه سازی اراضی زراعی روستاهای کشور انتخاب شد
(جمعه 1401/10/16)
ایرنا:
وزیر جهاد کشاورزی گفت: قزوین بدلیل سابقه و ظرفیت بالا در کشاورزی و اینکه قطب کشاورزی هوشمند ایران است به عنوان پایلوت یکپارچه سازی اراضی زراعی روستاهای کشور انتخاب شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سید جواد ساداتی نژاد روز جمعه در آیین تحویل اسناد تک برگی اراضی کشاورزی به کشاورزان روستای حاجی تپه بخش بشاریات شهرستان آبیک در استان قزوین افزود: یکپارچه سازی اراضی زراعی روستاها از اهداف وزارت جهاد کشاورزی است که حرکتی ضد اصلاحات ارضی که موجب خرد شدن زمین ها شد، می باشد.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: یکپارچه سازی اراضی منافاتی با مالکیت کشاورزان بر اراضی خود نخواهد داشت.
وی در ادامه به برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای صدور اسناد تک برگی اراضی کشور تا پایان کار دولت سیزدهم اشاره کرد و اظهار داشت: کشاورز مانند دیگر تولیدکنندگان در کشور است و باید مالکیت او را بر اراضی که در آن مشغول فعالیت است به رسمیت شناخت و شرایط مناسب را به منظور دریافت تسهیلات برایش فراهم کرد.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در زمینه احیای دشت قزوین،گفت: فرمایشات معظم له در این رابطه را یک دستور می دانیم و با جدیت به دنبال تحقق آن هستیم.
ساداتی نژاد همچنین از تلاش وزرات جهاد کشاورزی برای تزریق اعتبارات جدید به منطور تحول در کشاورزی کشور خبر داد و گفت: در این رابطه منتظر رای آوردن لایحه دو فوریتی در مجلس برای تزریق اعتبارات به بخش کشاورزی از جمله به منظور احیای دشت قزوین هستیم.
وی در ادامه با اشاره به نقش پراهمیت دشت قزوین در تولید غذا، افزود: یک سفر مختص احیای دشت قزوین درنظر گرفته ایم که در آینده انجام خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: با وجود بحران غذاای در جهان به واسطه جنگ اوکراین با غیرت و تلاش کشاورزان مشکلی در تامین غذای کشور نداشتیم و نشان می دهد کشور ما در زمینه تامین غذا یک قدرت است.
وی در بخش دیگری اظهار داشت: روستای حاجی تپه آبیک به شکل پایلوت قطب یکپارچه سازی اراضی کشاورزی روستاها در کشور انتخاب می شود و تسهیلات ویژه ای در این رابطه در حوزه تامین آب، ادوات و کود و سایر نیازها درنطر گرفته خواهد شد.
در پایان این مراسم اسناد تک برگی اراضی کشاورزی روستای حاجی تپه شهرستان آبیک از سوی وزیر جهاد کشاورزی به آنان تقدیم شد.
استان قزوبن دارای ۴۸۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی با ۸۰ هزار بهره بردار است.