نیاز کشور به ایجاد ۱۲۵ هزار هکتار گلخانه
(جمعه 1401/10/16)
ایسنا:
قزوین وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۲۵ هزار هکتار گلخانه در کشور وجود دارد، گفت: باید کشت محصولات پرآببر را به گلخانه ببریم که برای این کار نیازمند ایجاد ۱۲۵ هزار هکتار گلخانه جدید هستیم.
سیدجواد ساداتینژاد جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ در آیین رونمایی از اسناد مالکیت اراضی کشاورزی استان قزوین، که در سالن باغستان جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: از سال ۹۴ تا ۱۴۰۰ چهار درصد اراضی کشاورزی کشور سنددار شدند و در ادامه از سال ۱۴۰۰ به بعد طبق برنامهریزی دولت سیزدهم میزان سنددار شدن اراضی کشاورزی کشور به ۱۵ درصد افزایش یافت و ۱۱ درصد به میزان زمینهای سنددار اضافه شد.
این مسئول بیان کرد: یکی از اولویتهای وزرات جهاد کشاورزی صدور اسناد تک برگی برای اراضی کشاورزی است تا مشکل کشاورزان برای دریافت تسهیلات مرتفع شده ضمن اینکه از تغییر کاربریهای غیرمجاز اراضی کشاورزی جلوگیری شود.
وی ادامه داد: سنددار کردن زمینهای کشاورزی یک کار فراقوهای است و با توجه به اهمیت این کار، قرارگاه صدور اسناد مالکیتی برای اراضی کشاورزی از آغاز کار دولت سیزدهم ایجاد شده و همانگونه که اعلام شد خروجی آن رشد قابل توجه سنددار شدن این اراضی در یک سال گذشته بوده است.
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: با برنامهریزیهای انجام شده در قوای مجریه و قضاییه و حمایت مجلس تا پایان کار دولت سیزدهم تمامی اراضی کشاورزی کشور صاحب سند تکبرگی میشوند.
ساداتینژاد در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: مدرنترین ابزار برای حمایت از کشاورزان، کشت قراردادی است، در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم به طور آزمایشی کار کشت قراردادی را از ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی آغاز کردیم و امروز در حوزه کشاورزی قراردادی از مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار عبور کردیم.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه ۲۵ هزار هکتار گلخانه در کشور وجود دارد، اظهار کرد: باید کشت محصولات پرآببر را به گلخانه ببریم که برای این کار نیازمند ایجاد ۱۲۵ هزار هکتار گلخانه جدید هستیم.
وی با اشاره به رشد توزیع کود با توجه به نیاز کشاورزی کشور، عنوان کرد: توزیع کود در گذشته از ۲ میلیون تن فراتر نمیرفت اما این رقم در دولت سیزدهم به ۳.۲ میلیون تن افزایش یافته و در سال آینده توزیع چهار میلیون تنی را هدفگذاری کردهایم.
این مسئول در ادامه با اشاره به ظرفیت دشت قزوین، گفت: دشت قزوین نماد کشاورزی هوشمند در کشور است و به همین دلیل بیشتر طرحهای پایلوت این بخش در استان قزوین اجرا میشود.
ساداتینژاد یادآور شد: در زمینه فرودگاه خدمات ویژه کشاورزی قزوین، به استان اختیار داده شده و امیدواریم با سرمایهگذاری در این مکان قابلیت مسافربری در آن ایجاد شود.