تولید ۶.۷ میلیون تن چغندرقند و ۱.۴ میلیون تن شکر در سال جاری
(یک شنبه 1401/10/18)
ایرنا:
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: در سال جاری بیش از ۶.۷ میلیون تن چغندرقند بهاره و پاییزه تولید و تحویل کارخانهها شد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «پیمان حصادی» افزود: از ۶.۷ میلیون تن چغندر تولیدی، نزدیک به ۵.۳ میلیون تن چغندر بهاره و ۱.۴ میلیون تن پاییزه بوده است.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی پیشبینی کرد؛ از این میزان تولید چغندرقند ۹۰۰ هزار تن شکر استحصال و تولید شود.
حصادی با اشاره به محدودیتهایی نظیر تغییرات اقلیمی، تبعات جنگ روسیه و اوکراین، اثرات شیوع بیماری کرونا، افزایش هزینههای تولید، کاهشی و دور از انتظار بودن روند افزایش قیمت تضمینی چغندرقند نسبت به نرخ رشد قیمت تضمینی سال قبل و کاهش سطح کشت چغندرقند نسبت به سال گذشته گفت: بهرغم این محدودیتها به دلیل افزایش میزان بهرهوری و عملکرد در واحد سطح و تلاشهای صورت گرفته، تولید چغندرقند نسبت به سال قبل کاهش نیافته است.
وی سطح کشت چغندر بهاره و پاییزه در کشور را در سال جاری به ترتیب ۹۰ هزار هکتار و ۲۰ هزار هکتار عنوان کرد.
مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی درباره تولید نیشکر نیز اذعان داشت: در سال جاری از حدود ۸۷ هزار هکتار نیشکر قابل برداشت تاکنون حدود ۳ میلیون تن نیشکر برداشت شده است.
وی پیشبینی کرد؛ تا پایان دوره برداشت نیز بیش از ۵ میلیون تن نیشکر تولید و از این میزان نیشکر حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تن شکر استحصال شود.
حصادی تصریح کرد: به دلیل کاهش منابع آبی و سهمیهبندی شدن آب در خوزستان و در نتیجه کاهش عملکرد در واحد سطح، حدود ۵۰ هزار تن نی نسبت به سال گذشته کمتر تولید شده است.
وی برآورد کرد که امسال از محل تولید چغندرقند و نیشکر بیش از ۱.۴ میلیون تن شکر در کشور تولید خواهد شود.
مجری طرح گیاهان قندی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل عدم امکان فروش شکر توسط کارخانجات قند در پی واردات بیش از یک میلیون تن شکر به کشور و اشباع بازار از شکرهای وارداتی، عدم تعیین تکلیف قیمت شکر و کمبود نقدینگی کارخانههای قند تاکنون نزدیک به ۵۵ درصد از مطالبات چغندرکاران پرداخت شده است.
مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای تداوم کشت چغندرقند در سال آتی و جلوگیری از ضرر و زیان کارخانههای قند، چالشهای موجود برطرف شود.
حصادی اظهار داشت: تعیین تکلیف قیمت شکر و مشخص بودن قیمت فروش شکر موجب میشود به دلیل پیوستگی قیمت شکر و قیمت چغندرقند با یکدیگر، افزایش متناسب قیمت چغندرقند نیز امکان پذیر و سطح کشت چغندرقند با توجه به اجرای الگوی کشت پایدار باشد.
وی اظهار امیدواری کرد: هرچند برداشت چغندرقند بهاره به اتمام رسیده، اما به دلیل اهمیت رعایت تاریخ کاشت و بهرهمندی از بارانهای فصلی اواخر زمستان و اوایل بهار، چغندرکاران کشور نسبت به تهیه بستر کشت و آمادهسازی زمین خود اقدام کنند.