سهم کشاورزی از تولید ناخالص داخلی 11.3 درصد/ محصولات کشاورزی با نشان تجاری سالم به بازار میآید
(دوشنبه 1401/10/19)
خبرگزاری فارس:
وزیر جهاد کشاوزری با بیان اینکه امور بخش کشاورزی به تشکلها و بخش خصوصی واگذار میشود، گفت: تنظیم بازار طیور و میوه به بخش خصوصی واگذار شده و در صدد واگذاری سایر امور نیز هستیم.
به گزارش خبرنگار اقتصاد خبرگزاری فارس، جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی امروز در نهمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی درباره عملکرد بخشی از وزارت جهاد کشاورزی در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: تولیدات محصولات کشاورزی 17 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته و تمام شواهد نشاندهنده پویایی و فعال بودن این بخش است و امیدوار هستیم، در فصل زراعی پیش رو این افزایش رشد ادامه یابد.
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود به کشاورزی قراردادی اشاره کرد و گفت: 1.2 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی به صورت قراردادی کشت میشود و فاز دوم آن امسال اجرایی شد و سال آینده با قدرت کشت قراردادی را ادامه خواهیم داد.
ساداتی نژاد از رشد 700 درصدی صدور اسناد زمینهای کشاورزی خبر داد و گفت: این یک اقدام فراقوهای است و قبل از دولت سیزدهم تنها 4 درصد زمینهای کشاورزی سند داشتند و این کار ادامه مییابد.
وی همچنین گفت: تا پایان دولت سیزدهم زمینهای همه کشاورزان کشور صاحب سند خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی به صادرات محصولات کشاورزی ایران به کشورهای عراق، پاکستان، روسیه، چین، خبر داد و گفت: رشد صادرات به این کشورها هم مناسب است و نوید روزهای خوبی در آینده را میدهد.
ساداتی نژاد از افزایش 45 درصدی سرمایهگذاری در بخش کشاورزی خبر داد و گفت: با توجه به این که سهم کشاورزی از تولید ناخالص داخلی کشور 11.7 درصد است، انتظار ما این است که متناسب با این رقم هم در بخش کشاورزی سرمایهگذاری شود.
وی از طراحی نشان سلامت برای محصولات سالم ایرانی خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که محصولات کشاورزی با کمترین استفاده مواد شیمیایی تولید کنیم. در این زمینه برنج بدون استفاده از سموم شیمیایی تولید میشود.
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبتهای خود به واگذاری امور و تشکلها خبر داد و گفت: با وجود آنکه این کار سادهای نیست، اما تصمیم داریم که امور بخش کشاورزی را به بخش خصوصی واگذار کنیم، همچنان که تنظیم بازار طیور و میوه را واگذار کردیم و در صدد واگذاری سایر امور نیز هستیم.
* ایجاد تفاوت در تعرفه مواد تکنیکال و سموم آماده وارداتی
در این نمایشگاه مسعود گیلآبادی رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه از وزیر جهاد کشاورزی درخواست کرد که تعرفه مواد تکنیکال وارداتی و سموم آماده متفاوت شده و به نفع تولیدکنندگان داخل باشد.
گیلآبادی گفت: پس از حذف ارز 4200 تومانی این تعرفه یکسان شده و در حقیقت تولیدکنندگان داخل قدرت رقابتپذیری خود را با واردکنندگان سم آماده از دست دادهاند.
وی از صدور مجوز صادرات سموم کشاورزی پس از ارز 4200 تومانی خبر داد و گفت: این اقدام سبب شده 1300 تن آفتکش در 6 ماه گذشته صادر کنیم.
رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه تاکید کرد که در همین رابطه 45 سم جدید هم جایگزین سموم پرخطر شده است.
گیلآبادی به دستاوردهای تولیدکنندگان سموم اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته 83 درصد سموم موردنیاز بخش کشاورزی در داخل تولید شده و تنها 17 درصد به صورت آماده مصرف وارد شده است.
* تنها 30 درصد برنامه ششم توسعه محقق شد
در این نمایشگاه محمدجواد عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس امنیت غذایی را برای کشور مهم خواند و گفت: به دلیل اتفاقاتی که در منطقه افتاده امنیت غذایی کشورها به خطر افتاده و باید دولتها در این زمینه فکری بکنند.
وی تأکید کرد: برنامه هفتم توسعه و بودجه 1402 منطبق بر نیازهای تولیدکنندگان بسته خواهد شد و در این زمینه هرگونه نظر و پیشنهاد را پذیرا هستیم.
به گفته عسگری طبق بررسیهای دیوان محاسبات کشور تنها 30 درصد برنامه ششم توسعه محقق شده است، اما در نظر داریم که برنامه هفتم توسعه کامل اجرایی شود.
وی تأکید کرد: برنامه مجلس برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان، صنایع تبدیلی و تکمیلی بیمه محصولات کشاورزی است.
نهمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی افتتاح شد. این نمایشگاه از 19 تا 22 دی ماه و با حضور 350 شرکت تولیدکننده ایرانی و با حمایت وزارت جهاد کشاورزی برگزار میشود. آنطور که علیرضا رضازاده رئیس مرکز روابط عمومی وزارت جهاد اعلام کرد، این نمایشگاه در فضای 25 هزار مترمربع با 12 سالن نمایشگاه یکی از بزرگترین نمایشگاههای کشاورزی تا به حال محسوب میشود که در آن شرکتهای دانشبنیان، سالنهای مجزا داشته و از فناوریهای جدید حمایت ویژهای انجام میشود.