تدوین شیوهنامه مادران نخبهپرور
(شنبه 1401/11/01)
اقتصاد ایران:
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: در کارگروههای بنیاد ملی نخبگان، تدوین شیوهنامه مادران نخبهپرور را در دستور کار داریم و طی آن به دنبال طراحی سیستمی برای نخبهپروری هستیم.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، ناصر باقری مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان امروز در نشستی با عنوان «گفتوگوی نخبگان» که با حضور وزیر علوم و ۵۶ نفر از نخبگان برگزیده طرح شهید چمران (ویژه دانشجویان پسا دکتری)، طرح کاظمی آشتیانی(انتخاب اعضای هیات علمی)، طرح شهید وزوایی(حمایت از دانشجویان مقطع دکتری) و طرح احمدی روشن(طرح مساله محور) و طرح شهید شهریاری بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، در خصوص اجرای طرح جذب نخبگان در دانشگاهها به عنوان عضو هیات علمی، توضیح داد: تاکنون تعداد نخبگانی را که در این حوزه به دانشگاهها معرفی میکردیم، بسیار زیاد بود؛ از این رو استانداردهای بالایی برای این امر در بنیاد ملی نخبگان در نظر گرفته میشد.
وی ادامه داد: در سال جاری بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار نخبگان با ایشان در زمینه تسهیلگری در جذب نخبگان در دانشگاهها، با مساعدت وزیر علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی، سهمیه ۲۰ درصدی برای نخبگان به منظور جذب در دانشگاهها در نظر گرفته شد.
باقری مقدم، با تاکید بر اینکه با این سهمیه ظرفیت جذب نخبگان ۲ تا ۳ برابر افزایش یافته است، یادآور شد: با این روند امیدواریم در سال آینده ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخبه با مساعدت وزارت علوم، عضو هیات علمی دانشگاهها شوند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، اظهار کرد: اقدام دیگر انجام شده در این زمینه، علاوه بر دو مسیر سابق مسیر دیگری تعریف شده که از نخبگان خواسته میشود ۷ پیشنهاد برای جذب در دانشگاهها اعلام کنند که ۳ پیشنهاد باید در خارج کلانشهرها باشد و بر اساس توانمندیهای آنها به وزارتین علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد معرفی خواهند شد.
به گفته وی، نخبگان در یکی از ۷ پیشنهاد ارائه شده جانمایی خواهند شد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از اجرای طرح رفع نیازهای کشور با حضور اساتید دانشگاهها خبر داد و یادآور شد: در این طرح که از امسال اجرایی شده است، ۵۰۰ مساله مطرح شده که ۳ هزار نفر از نخبگان در رفع آن مشارکت دارند.
وی با بیان اینکه اساتید در این طرح نقش راهبرد را دارند، گفت: طرح دیگری را با عنوان «حل مساله» توسط اساتید کلید زدیم که طی آن ۱۰۰ مساله ملی را از هیات دولت و استانها دریافت کرده و در هر استان ۱ تا ۳ مساله استانی با مشارکت اساتید مرتفع خواهد شد.
باقری مقدم با اشاره به مسکن نخبگان، با تاکید بر اینکه نیاز است مشکل مسکن نخبگان با همکاری دانشگاهها حل شود، گفت: ما متعهد شدیم که تا سال آینده هزار واحد مسکن برای نخبگان تامین شود که در این همکاری میتوانیم این طرح را کلید بزنیم.
وی تاکید کرد: اگر این سد با همکاری معاونت علمی ریاستجمهوری و وزارت علوم شکسته شود، شور خوبی را ایجاد خواهد کرد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از تدوین شیوهنامه مادران نخبهپرور خبر داد و گفت: در بنیاد ملی نخبگان همه نخبه هستند، ولی سن ما از نخبگان حاضر در این نشست بیشتر است و ما در تلاش هستیم تا مشکلات نخبگان را مرتفع کنیم.
وی ادامه داد: در کارگروههای بنیاد ملی نخبگان، تدوین شیوهنامه مادران نخبهپرور را در دستور کار داریم و طی آن به دنبال طراحی سیستمی برای نخبهپروری هستیم.
باقری مقدم اظهار کرد: ما متوجه شدیم مادران نخبهپرور جایگاه بالایی در نخبهپروری دارند و باید به طور ویژه حمایت شوند.