مدل جایزه کیفیت جهان اسلام رونمایی شد
(سه شنبه 1401/11/18)
ایسنا:
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه استانداردهای بینالمللی ایزو ۹۰۰۴، دانش تخصصی نخبگان و اساتید کیفیت و همچنین مشترکات فکری جهان اسلام در راستای تهیه و تدوین مدل کیفیت جهان اسلام به کار گرفته شده، گفت: بر این اساس جایزه کیفیت جهان اسلام در طبقات مختلف در سه سطح تندیس، تقدیر نامه و گواهی اهتمام به کیفیت دیده شده است.
به گزارش ایسنا، مهدی اسلام پناه در مراسم رونمایی از "مدل کیفیت جهان اسلام"، اظهار کرد: مدل جایزه کیفیت جهان اسلام، ساختار مدیریتی است که با بهکارگیری مبانی علمی، تخصصی و دانشی و با تکیه بر اصول و مفاهیم اسلامی و توجه داشتن به ارزشهای انقلاب اسلامی، اسناد بالادستی و سیستم خود ارزیابی ایجاد شده است.
وی همچنین وعده داد که این مدل موجب پیشرفت و بهسازی کیفیت واحدهای تولیدی و خدماتی در جهان اسلام شود گفت: این مدل در جلسات کارگروه تخصصی با مشارکت اساتید علمی دانشگاههای کشور و خبرگان و متخصصان حوزه کیفیت دستگاههای اجرایی و متخصصان سازمان ملی استاندارد ایران تدوین شده است. البته مدل کیفیت جهان اسلام در همان روزهای آغاز حضور بنده در سازمان ملی استاندارد و با کسب اجازه از رئیس جمهوری شروع شد که بر مبنای سند الگوی اسلامی- ایرانی، بیانیه گام دوم انقلاب و اسناد بالادستی به سبکی کاملاً علمی طراحی شده است.
به گفته رئیس سازمان ملی، استانداردهای بین المللی ایزو ۹۰۰۴، دانش تخصصی نخبگان و اساتید کیفیت و همچنین مشترکات فکری جهان اسلام در راستای تهیه و تدوین این مدل کیفیت به کار گرفته شده است.
وی با بیان اینکه این مدل با ۲۵۰۰ نفر- ساعت کار کارشناسی تدوین و در پنجمین کمیته فنی دوره هفدهم جایزه ملی کیفیت ایران مطرح و بررسی شد، تصریح کرد: این مدل پس از اخذ نظرات اعضای کمیته فنی، در ششمین کمیته فنی دوره هفدهم جایزه ملی کیفیت مورد تایید قرار گرفت و در سی و سومین جلسه شورای سیاستگذاری جایزه ملی کیفیت ایران در ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۱ به تصویب نهایی رسید و به عنوان ملاک اعطای جایزه ملی کیفیت ایران قرار گرفت.
به گفته رئیس سازمان ملی استاندارد جایزه کیفیت جهان اسلام در هشت طبقه آموزشی، بهداشتی، بخش خصوصی، بخش دولتی و عمومی، تولید، صنایع کوچک، خدمات بخش محصولات دانشبنیان و فناورانه در سه سطح تندیس، تقدیر نامه و گواهی اهتمام به کیفیت دیده شده است.
اسلام پناه در حاشه این برنامه در جمع خبرنگاران نیز با بیان اینکه این جایزه بینالمللی است، تصریح کرد: قبل از شروع کارهای پایهای این مدل، با کشورهای جهان اسلام وارد مذاکره شدیم. موسسه اندازه شناسی و استانداردسازی جهان اسلام (اسمیک) ۵۷ عضو دارد. ایران در حال حاضر عضو هیئت مدیره اسمیک است و مبانی مدل کیفیت جهان اسلام در جلساتی از دی ۱۴۰۰ در اسمیک مطرح شده که با استقبال و تصویب عمومی مجمع مواجه شد. برای بسط و توسعه آن نیز در اولین جلسه هیئت مدیره اسمیک در شش ماهه اول سال ۲۰۲۳، نهایی خواهد شد.
وی افزود: رئیس هیئت مدیره اسمیک عربستان صعودی است. توافقهایی جلب شد و تسری این جایزه ناظر به همین توافقهاست که در پرتال اسمیک هم ثبت شده است.
غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس جمهوری نیز در این برنامه اظهار کرد: مبانی نظری سند تحول دولت مردمی و بیانیه گام دوم انقلاب در مدل کیفیت جهان اسلام رعایت شده است. مدل کیفیت جهان اسلام برگرفته از الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، بیانیه گام دوم انقلاب و سند تحول "دولت مردمی" است. انتخاب عنوان "مدل کیفیت جهان اسلام" بار مسوولیت را بسیار سنگین کرده است و باید همه ابعاد آن به طور دقیق سنجیده شود.