سامانه هوشمند سازمان اقتصادی کوثر رونمایی شد/ هدیه روز جانباز به ایثارگران تهرانی
(جمعه 1401/12/05)
خبرگزاری فارس:
مدیر عامل سازمان اقتصادی کوثر از تهیه محصولات این سازمان توسط جانبازان تهرانی به قمیت درب کارخانه خبر داد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا، «رویداد نمایشگاهی مسئلهمحور سازمان اقتصادی کوثر» که از دوم اسفندماه برگزار شده بود، امروز جمعه پنجم اسفندماه 1401 پایان یافت.
مراسم اختتامیه این نمایشگاه مسئله محور بعد از ظهر امروز در سالن 38 A با حضور جمعی از مسئولان، معاونان، نمایندگان مجلس و جمعی از شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای تابعه این سازمان در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم کلیپی از روند برگزاری سه روزه نمایشگاه به نمایش درآمد. صنایع غذایی کشت و صنعت، صنایع ساختمانی، صنایع معدنی، الکترونیک و ماشینهای الکترونیکی، صنایع انرژی، مالی و آموزش، بیمه هشت محور مهمی بود که فعالیتهای این نمایشگاه را به خود اختصاص داده بود.
در ادامه ناصر فخاری مدیر عامل و نایب رییس هیأت مدیره سازمان اقتصادی کوثر، با تبریک اعیاد شعبانیه، گفت: بسیاری از افراد و مدیرانی که در این مراسم حضور دارند، از فرزندان و خانواده شهدا هستند. آنهایی که موفق هستند، پرچم پدرانشان را برافراشته نگه میدارند و نام آنها را به نیکی زنده نگه میدارند.
وی با اشاره به اهداف این نمایشگاه گفت: پانزده ماه است که ما یک راهبردی را مطرح کردیم به اسم «اقتصاد رهنما» به معنای رفاه، هوشمندسازی، نوآوری، مولدسازی و استعداد یابی. در همان ماه نخست، سامانهای را برای استعدادیابی به نام «امصاک» رونمایی کردیم. امصاک؛ به معنای استعدادیابی مدیران صالح کارآمد است. به آن عهدی که داشتیم پایبند بودیم. ما هیچ انحصاری را خارج از مسیر امصاک و قانون ارزیابی انجام ندادیم. بسیاری از مدیران ما که اکنون در هیأت مدیرهها هستند، از همکاران ما هستند که در این سامانه استعدادیابی کشف شدهاند و امروز در هیأت مدیرهها و مشاغل دیگر خدمت میکنند.
مدیر عامل سازمان اقتصادی کوثر، اضافه کرد: بعد از استعدادیابی، هوشمندسازی را شروع کردیم. دو بخش آن در طول برگزاری این نمایشگاه رونمایی شد. بخش دیگری به نام بامک؛ به معنای بازار مشترک کوثر، در روز افتتاحیه رونمایی شد. همه محصولات سازمان اقتصادی کوثر در این سامانه عرضه میشود. پایلوت این طرح در حال حاضر جامعه ایثارگری استان تهران است. صد هزار بانک اطلاعاتی در این سامانه قرار گرفته است. همه محصولات سازمان اقتصادی کوثر که بیش از 50 محصول است را برای فروش گذاشته شده است. جامعه ایثارگری استان تهران از امروز با کد ملی و شماره تلفن همراه خود وارد شوند از 5 تا 25 درصد تخفیف برخوردار میشوند. 25 درصد؛ یعنی قیمت درب کارخانه.
نایبرییس هیات مدیره سازمان اقتصادی کوثر، ادامه داد: گوشت قرمز، گوشت سفید و لوازم خانگی برای جامعه ایثارگری استان تهران قابل تحویل به درب منزل آنها بر اساس قیمت درب کارخانه است. فاز بعدی به جامعه ایثارگری کل کشور که بیش از یک میلیون نفر است، بارگذاری میشود و خرید آنان درب منزل تحویل داده میشود. همچنین، برای سه دهک پایین جامعه ایثارگری هرسه ماه یک میلیون تومان کیف پول الکترونیک آنها شارژ میشود و میتوانند با این کارت رایگان خرید کنند.
وی افزود: در فاز سوم همه مردم ایران میتوانند از این سامانه خرید کنند. قمیت محصولات ارائه شده پایینتر از بازار است. قمیت محصولات برای همه مردم حداقل 5 تا 15 درصد زیر قمیت فروشگاه است. در فاز چهارم افرادی که محصولاتی دارند میتوانند، محصولات خود را از طریق بارگذاری در این سامانه عرضه کنند. ما اینکار را ابتدا به دلیل مسئولیت اجتماعی انجام دادیم. زمانی که نوسانات در بازار زیاد میشود و قیمت محصولات سرسامآور میشود و سفره مردم کوچکتر میشود، مردم از نظام انتظار دارند. ما به عنوان یک نهاد انقلابی بر خودمان تکلیف دانستیم که در کنترل، تثبیت و کاهش قیمت تمام شده محصولاتمان کمک کنیم. دیگران هم میتوانند به این زنجیره ملحق شوند. آنها میتوانند به این زنجیره وارد شوند تا رضایت مردم را افزایش دهیم.
فخاری در ادامه با اشاره به رونمایی دومین سامانه هوشمندسازی این سازمان اقتصادی، تصریح کرد: دکتر راد از دانشگاه تهران به همراه تیمشان و دکتر رحمانی استاد دانشگاه تهران به همراه تیمشان در مرکز علوم و فناوریهای سازمان کوثر این سامانه را توسعه دادند. در این سامانه منابع مالی، بانک، خزانه و خرید و فروش، به طور کلی بازرگانی، نظام پرداخت، انبار، اموال و داراییها همه در این سامانه در یک بزرگراه اطلاعاتی مالی به هم متصل میشوند. امروز ما در لحظه میدانیم که موجودی گردش حسابهای ما چیست؟ نیروی انسانی ما چه افرادی هستند و در کجا مشغول خدمت هستند، دریافتی آنان چیست؟ امروز از چه فردی خرید کردیم و به چه فردی کالا فروختیم. در لحظه قیمت تمام شده کالای ما چیست؟ اگر در بازار نرخ ارز تغییر میکند، قمیت نهاده تغییر پیدا میکند، چه اثری در همان روز بر قمیت تمام شده کالا خواهد گذاشت. اگر بخواهیم قمیت تمام شده را کنترل کنیم، گلوگاه آن کجاست و آن گلوگاه را اصلاح کنیم. سامانه بامک هم به همین سامانه هوشمند متصل است. چون بخش فروش شرکتهای ما از طریق همین سامانه انجام میشود. نخستین مرکز هوشمندسازی که به صورت نمونه انجام گرفت، شرکت زربال است.
زمانی که فخاری مشغول ارائه توضیحات درباره سامانه هوشمند شفافسازی بود، روی پرده نمایش، شرکتهای دام و طیور، سیستمهای حرارتی خورشیدی، بستهبندی تخم مرغ، ماشینها و ادوات مکانیزه صنعتی در سراسر کشور به صورت زنده و برخط نمایش داده میشد.
وی در ادامه گفت: با توجه به رونمایی این سامانه هوشمند که امروز جمعه صورت گرفت، اگر از فردا نهادهای نظارتی از ما اطلاعاتی بخواهند دسترسی به همه اطلاعات داریم. برای شروع هم به سازمان مالیاتی کشور اعلام کردیم که این نرمافزار را وصل میکنیم به سامانه شما و دفاتر را میخواهیم حذف کنیم. این سامانه همه خرید و فروش و سود و زیان ما توسط امور مالیاتی دیده و محاسبه میشود. آنهایی که نهادهای انقلابی را متهم میکردند که مالیات نمیدهند امروز ببینند که سازمان اقتصادی کوثر اظهار نامه نمیدهد؛ بلکه سامانه خود را در اختیار سازمان مالیاتی کشور قرار میدهد. ما شفافیت را از خودمان شروع کردیم.
در ادامه مراسم روحالله رحمانی، از استاتید دانشگاه تهران، گفت: فارسی من به کاملی شما نیست. من مهاجر معکوس هستم به ایران با افتخار. از تولد تا مهد کودک و کار در صنعت در آنور آب بودم. دکتری من هوش مصنوعی از دانشگاه واشنگتن است. بعد از فارغالتحصیلی به شرکت ماکروسافت دعوت شدم. در آنجا مدیر برنامه بودم و بعد از اینکه مدتی ماندم به شرکت آمازون دعوت شدم. در ایران به عنوان یک فروشگاه معروف است. اما در آنجا اختراعات زیر ساخت فضای ابری و زیر ساخت اینترنتی را انجام میدهند. در حال حاضر ما با چالشهای زیادی را در حوزه اقتصاد روبرو هستیم. فرار مغزی در این دوسال خیلی فراگیرتر شده است. آن چیزی که در ذهن این جوانها است بر اساس اعتقادی است که نسبت به آینده دارند.
وی افزود: آنها اشتباه به این نتیجه رسیدند. فکر میکنند که آن طرف آب خبری است و یک چمن سبزتری است. در فارسی اصطلاحی است که میگوید مرغ همسایه غاز است. آنها فکر میکنند اگر به آنجا بروند به آرزوهای خیلی بالاتر میرسند. این بنده حقیر عرض میکنم که در آنجا در برترین دانشگاهها تحصیلات کردم و دکتری گرفتم. سپس به مایکروسافت و آمازون دعوت شدم و در آخرین تکنولوژیهای آنان کار میکردیم و اختراع میکردیم. شرط آنجا کار کردن این بود که باید چیزی درست میکردیم که بهتر از ماکروسافت باشد. هر روز باید چیزی درست میکردیم که بهتر از دیروز بود.