جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 45818
بازديد امروز: 6586
ميانگين بازدید: 38919
بازديد کل: 146,631,314
فارس من| ارزش پالایش یکم بعد از اصلاح اساسنامه به 90 درصد ارزش ذاتی رسید (سه شنبه 1401/12/23)

خبرگزاری فارس:
به گفته رئیس سازمان بورس، پالایش‌ یکم پیش از اصلاح اساسنامه زیر قیمت NAV معامله می‌شد، اما اکنون بالای ۹۰ درصد ارزش ذاتی خود معامله می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ برخی مخاطبان سامانه فارس من با ثبت پویشی با عنوان «صندوق پالایش و دارایکم را غیردولتی کنید» خواستار پیگیری این مساله شدند.

مخاطبان در این پویش نوشته‌اند: «پس از گذشت بیش از 2.5 سال از تاسیس و عرضه این دو صندوق دیگر وقت آن رسیده دست نااهلان را از صندوق کوتاه کنیم؛ دولت که با عدم ایفای تعهدات و سوء مدیریت خود موجب ضرر و زیان به سهامداران این صندوق شده و هیچ سهمی در این دو صندوق ندارد، لذا حق مدیریت آنها را نیز ندارد».

در ادامه این پویش نوشته شده است: «افرادی در مسئولیت های دولتی با دروغ هایی که در مورد این دو صندوق عنوان کردند که به نظر میرسد با نیت نوسانگیری شخصی یا گروهی خاص این مطالب مطرح شده باعث ضربه و ضرر و زیان فراوان به این دو صندوق شده است؛ اساسنامه ای جدیدی که در جهت منافع گروه هایی خاص اجرا میشود اصلا به سود و مورد رضایت سهامداران نیست؛ ما سهامداران این دو صندوق خواهان کناره گیری دولت از صندوق و اجرا اساسنامه در جهت رسیدن قیمت صندوق به ناو به نحوی که حداقل خرید روزانه بازارگردان 50میلیون و عدم فروش بازارگردان زمانی که قیمت کمتر از ناو هست، لذا از مقامات قضایی کشور خواهشمندیم با خاطیان این موضوع برخورد قانونی صورت گیرد و همچنین پیگیری های لازم در جهت حذف دولت از این دو صندوق را از نمایندگان محترم مجلس تقاضامندیم».

*  اساسنامه صندوق پالایش یکم اصلاح و برای آن بازارگردان انتخاب شده است‌

روز گذشته، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس‌، در نشست خبری خود در پاسخ به سؤال فارس در این‌باره، گفت: اساسنامه صندوق پالایش یکم در هیات دولت اصلاح شده و برای آن بازارگردان هم انتخاب شده است،‌ اما برای صندوق دارایکم اساسنامه اصلاح شده ولی هنوز بازارگردان انتخاب نشده است،‌ قرار است بازارگردانی با منابع کافی برای دارایکم انتخاب شود تا کسانی که خواهان فروش واحدهای سرمایه‌گذاری خود هستند،‌ توسط بازارگردان خریداری شده و ارزش واحدهای سرمایه‌گذاری به ارزش خالص روز بازار برسد.

عشقی پیش از این گفته بود: پالایش‌یکم پیش از اصلاح اساسنامه زیر قیمت خالص ارزش روز NAV معامله می‌شد، اما اکنون بالای ۹۰ درصد NAV معامله می‌شود؛ اینکه چرا این اتفاق برای دارایکم نیفتاد به ماهیت دو صندوق برمی‌گردد؛ صنعت پالایش سال جاری رشد خوبی داشته وضعیت آن مناسب‌تر است. صنعت بانکداری ماهیت متفاوتی دارد. این موضوع موجب شده است دارا یکم نتواند مانند پالایش یکم رشد کند.

‌رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درمورد صندوق‌های پالایش یکم و دارا یکم، عنوان کرد: از سال گذشته پیگیر بحث اصلاح اساسنامه این دو صندوق شدیم که این اصلاح در هیات دولت انجام شد، چند ماه درگیر تعیین بازارگردان بودیم کار انجام شد و بازارگردان درحال حاضر به صورت فعال روی نماد پالایشی یکم فعال است؛ ‌پالایشی یکم پیش از اصلاح اساسنامه زیر قیمت NAV معامله می‌شد اما اکنون بالای ۹۰ درصد NAV معامله می‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درمورد دلایل اینکه صندوق دارا یکم هنوز زیر قیمت NAV معامله می‌شود، توضیح داده بود: این موضوع به ماهیت دو صندوق برمی‌گردد؛ صنعت پالایش سال جاری رشد خوبی داشته وضعیت آن مناسب‌تر است. صنعت بانکداری ماهیت متفاوتی دارد. این موضوع باعث شده است دارا یکم نتواند مانند پالایش یکم رشد کند.

بر اساس این گزارش، در روزهای رو به اوج بازار سرمایه در سال ۱۳۹۹ بود که وعده عرضه سه صندوق دولتی در قالب ETF از سوی دولتمردان داده و قرار شد صندوق نخست بانکی و بیمه ای، صندوق دوم پالایشی و صندوق سوم خودرویی و فلزی باشد.

دولت بنا داشت تا باقیمانده سهم خود در برخی بانک‌ها، بیمه‌ها، پالایشگاه‌ها، شرکت‌های خودرویی و فولادی را در بازار عرضه و از این طریق سهام خود را به مردم واگذار کند؛ این صندوق‌ها با ۲۰ تا ۳۰ درصد تخفیف به مردم واگذار شد و هر ایرانی دارای کد ملی می توانست خریدار آن ها باشد.

اما این صندوق‌ها هم در گرداب ریزش بورس قرار گرفته و تا مدت‌ها زیر قیمت NAV معامله می‌شدند، اتفاقی که موجب شد رئیس سازمان بورس دست به اصلاح اساسنامه صندوق‌ها بزند و برای این صندوق‌ها بازارگردان تعیین کند.

اصلاحات اساسنامه صندوق‌های سرمایه‌گذاری دارا یکم و پالایشی که به تصویب هیات وزیران رسید به این صورت است که این صندوق‌ها به صندوق‌های سرمایه‌گذاری بخشی تبدیل شدند. همچنین مدیریت صندوق از مدیریت غیرفعال به فعال تبدیل شد. از طرف دیگر رکن بازارگردان برای صندوق‌های مزبور اضافه شد.

با اعمال اصلاحات اساسنامه به شرح فوق صندوق امکان تغییر پرتفوی سهام خود مطابق امیدنامه و صنعت مربوطه را دارد و بازارگردان صندوق به عنوان یک شخص حقوقی به ارکان صندوق اضافه شده و در راستای نقدشوندگی صندوق و کاهش فاصله بین NAV و قیمت بازار مجاز به صدور و ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری دارا یکم و پالایشی یکم است.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.