مجوز مجلس به دولت برای انتشار ۳۰ همت اوراق جهت تکمیل طرح های نیمه تمام آبی
(چهارشنبه 1401/12/24)
ایسنا:
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دولت مجوز دادند در سال آینده ۳۰ همت اوراق مال اسلامی جهت تکمیل طرح های نیمه تمام آبی منتشر کند.
به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی امروز مجلس و بررسی گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۲ را بررسی کرده و به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاحاتی در بند ی تبصره ۵ لایحه بودجه اعمال کردند.
بر اساس اصلاحات صورت گرفته در بند ی تبصره ۵؛
1-عبارت «سیصد هزار میلیارد (3۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال» جایگزین عبارت «ششصد هزار میلیارد (600.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال» شد.
2- اجزاء (1)، (2) و(3) این بند حذف شد.
بدین ترتیب بند «ی» به شرح زیر اصلاح شد:
به دولت اجازه داده میشود تا سیصد هزار میلیارد ریال در سقف بند «ب» این تبصره، انواع اوراق مالی اسلامی از جمله اسناد خزانه اسلامیکه منطبق بر قوانین و مقررات و در چهارچوب عقود اسلامی باشد را منتشر و به ردیف درآمدی شماره ۳۱۰۱۰۸ جدول شماره (5) این قانون واریز کند. این اوراق با رعایت ماده (۳۰) قانون برنامه و بودجه کشور پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور جهت احداث و تکمیل طرحهای نیمهتمام مهار و تأمین آب کشور با اولویت طرحهای مرزی گرمسیری و سردسیری و طرحهای برقآبی، طرحهای آبرسانی به شهرها و روستاها، طرحهای تأمین آب سیستان و بلوچستان و طرحهای زودبازده مهار آب در اختیار شرکتهای وابسته و تابعه وزارت نیرو قرار میگیرد:
در جز 1 این بند که حذف شد آمده بود که مبلغ یکصد هزار میلیارد (100,000,000,000,000) ریال از اوراق موضوع این بند جهت توسعه زیرساختهای شهرکهای کشاورزی، احداث استخرهای ذخیره آب و انتقال آب الگوی کشت، کشاورزی قراردادی و احداث جاده بین مزارع اختصاص مییابد.
در جز 2 این بند که حذف شد آمده بود که مبلغ پنجاه هزار میلیارد (50,000,000,000,000) ریال از اوراق موضوع این بند جهت ساخت و تجهیز و تعمیر خوابگاههای دانشجویی متأهلان اختصاص مییابد.
در جز 3 این بند که حذف شد مبلغ یکصد و پنجاه هزار میلیارد (150,000,000,000,000) ریال از اوراق موضوع این بند به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اولویت تکمیل مدارس خیّرساز و مدارس قابل حمل (کانکسی) و عشایری اختصاص مییابد. سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است گزارش عملکرد این بند را هر سه ماه یکبار به دیوان محاسبات کشور و کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات، اقتصادی، کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست، آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ارسال نماید. دیوان محاسبات کشور مکلف است ضمن نظارت بر حُسن اجرای این بند، گزارش اقدامات و عملکرد دستگاههای مذکور متضمن تحقق انجام بهموقع تعهدات را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاحات عبارتی و ویرایشی را از تبصره ۱ تا تبصره ۵ لایحه اعمال کردند.